jacob-n

Jacob Nielsen er på mange måder et unikum i dansk musikliv. Usædvanligt åben og nytænkende som pianist og kunstner.

Jacob Nielsen viste sit format, da han med få timers varsel leverede en feberredning af rang ved Aarhus Symfoniorkesters Festuge-koncert september 1999, hvor han dublerede en syg kollega i Beethovens 2. klaverkoncert. Efter Århus-koncerten regnede anmelderroserne ned over den unge pianist og det udløste solist-engagementer med Århus Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester.

Jacob Nielsen er uddannet på Det jyske Musikkonservatorium under Peter Westenholz og John Damgaard. Med karakteren 13 tog Jacob Nielsen diplomeksamen i juni 1997, og han blev efterfølgende optaget i solistklassen. Blot et par måneder efter den brilliante Festuge-redning afsluttede Jacob Nielsen sin formelle uddannelse med en ligeledes flot omtalt debut.

Jacob Nielsen har optrådt i musikforeninger og festivaler over hele Danmark. Han har specialiseret sig i fortolkninger af især Beethoven, Chopin og Schumann, men også sjældnere værker af Clementi, Max Reger og Messiaen står på repertoiret.

Jacob Nielsen er modtager af adskillige anerkendte priser og legater, og har vundet en lang række priser og udmærkelser, bl a DR P2’s Bolero-pris i 2004, for sin reformering af koncertformen:

Med sine “SALON” -koncerter har Jacob Nielsen vist at det er muligt at byde på alternativer til koncertsalens formelle stolerækker og at det er muligt at afvikle koncerter med både rytmiske og klassiske musikere (og publikum!) under samme tag. Et rum, bestående af sofaarrangementer, caféborde og filmlærred udgør de uhøjtidelige rammer for en anderledes og forstærket musiknydelse.

Et andet af Jacobs musikformidlingprojekter er “VISUAL CLASSICS” – en oplevelse for øjne og ører, der forener den storslåede klassiske musik, live-udført med visuel understøttelse på storskærm. Pianist, flygel og billede smelter sammen og bliver til ét samlet udtryk.

Ved koncerten på Kirsten Kjærs Museum vil Jacob Nielsen spille et program udelukkende tilegnet Frederic Chopin.