Ensemble Sirius er en nordisk kvintet, som består af fem unge musiker fra Danmark, Færøerne og Tyskland i en unik instrumentetkonstellation bestående af trompet, saxofon, kontrabas, klaver og slagtøj.

Sommeren 2017 var Ensemble Sirius på turné i norden med projektet “Rejsen gennem den nordiske natur”. Et vellykket projekt, hvor de med støtte fra 19 fonde spillede 13 koncerter i syv nordiske lande. Seks nye værker skrevet af komponister fra hhv. Island, Færøerne, Grønland, Åland/Finland, Danmark og Sverige blev komponeret til lejligheden. De seks nordiske komponister skrev hver et værk med inspiration fra naturen i deres hjemland, og tog således publikum med på en musikalsk rejse gennem den nordiske natur – deraf projektets titel!

Musikken var en stor publikumssucces, og især det helt særlige koncertdesign var afgørende for den gode modtagelse. I et forsøg på at fornye og eksperimentere med det klassiske koncertkoncept, fik alle komponister nemlig mulighed for at præsentere deres værker i små videoer i løbet af koncerten. Videoer, der både viste komponisten men også billeder af naturen, som musikken omhandlede, fra det pågældende land. Dette viste sig at være et vellykket greb til at forstærke publikums forståelse af og indlevelse i musikken, samtidig med at det styrkede båndet mellem musikken, komponisten og publikum at få ansigt på mennesket bag tonerne.

Publikum var enormt begejstrede for koncerterne, og der opstod en efterspørgsel, både blandt medarrangører og publikum, nordiske såvel som internationale, på en professionel indspilning af musikken, hvilket nu sker i Kirsten Kjærs Museums rammer og bliver udgivet på det nordiske pladeselskab TUTL i starten af 2020.

Koncerten afholdes som afslutning på ensemblets indspilningsforløb på museet. Her gives mulighed for at opleve hele den smukke rejse gennem den nordiske natur!

Velkommen!

Frivillig entré.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit