Koncerter

Begivenheder i Koncertsalen 2014 - ARKIV

Tilbage til kommende koncerter

   
Februar
22. Februar 16:00 Poesi og Debussy ved Signe Gjessing, poet og Jesper Renè, piano
Marts
08. Marts 16:00 Fri Improvisation - med studerende fra Master programmet i fri improvisation ved Hochschule für Musik i Basel, Schweiz
09. Marts 16:00 Kunst der Fuge, med "The Fugitives"- introduktion til J. S. Bach's monumentale værk Kunst der Fuge ved Vincent Stadlmair kl 14:00.
15. Marts 9-16 En dag om byzantinsk kunst og arkitektur, i samarbejde med TFO, Thisted
23. Marts 16:00 Når der er mørkt, bliver det lyst, forfatter Laus Strandby Nielsen og Mette Stig Nielsen, pianist
30. Marts 16:00 Irsk folkemusik ved Lars Kristensen, violin og Sean Whelan, guitar
April
07. April 19:30 Maja og David - folkemusik fra Danmark og Quebèc

Begivenheder i Koncertsalen 2013 - ARKIV

Tilbage til kommende koncerter

Torsdag, den 7. Februar kl 19.30

Fristende tyvstart på koncertsæsonen 2013, Thomas Bowes, engelsk violinist i verdensklasse spiller solopartitaer af J.S. Bach, BWV 1002, 1005 og 1006.

tom

 

Søndag, den 10. Februar kl 16.00.

Thomas Bowes, engelsk violinist i verdensklasse spiller solopartitaer af J.S. Bach, BWV 1006 - med improvisationer af Marius Ungureanu og Mina Fred

tom2

 

Torsdag, den 28. Februar kl 19:30

Bjarne Fiskum, violin Anders Bak, cello og Ørjan Horn Johansen kommer og varmer os med et stort og højromantisk program med mesterværker af Brahms og Franck.


barfiskum

Cesar Franck sonate for violin og klaver i A-dur
Johannes Brahms sonate i e-mol op.38 for cello og klaver
Johannes Brahms sene klavertrio i c-mol op.101

CVs

 

Tirsdag, den 12. marts kl 19.00 Bjerget Efterskole- koncert
Bjerget Efterskoles elever og lærere byder på en farverig aften.


Lørdag, den 20. april kl 16.00

Fladstrandkoret, koncert som afslutning på korets intensiv-dag. arr. Fladstrandkoret


Søndag, den 21. april kl 16.00

Marten Boasson, cello og Peter Cramer, klaver

cramerboasson
Genhør med vores musiker-venner fra Holland.

Beethoven: variationer over et tema af Händel
Saint-Saëns: sonate opus 32

Brahms: sonate opus 99

Peter Cramer og Maarten Boasson har spillet som duo siden 1994. De har givet talrige koncerter, i det meste af hjemlandet Holland og i udlandet: blandt andet I Wien, Oxford, Nîmes, Paris, New York, og Cairo. Deres repertoire spænder vidt, fra barok til nutidig musik, og udvides hele tiden.

Peter Cramer slutførte sine studier 1983, og opnåede to år senere sin solist eksamen i klaver med højeste udmærkelse, på konservatoriet i Groningen, Holland. Han har senere modtaget et stort legat fra den nederlandske regering som har gjort det muligt for ham at forfølge sine klaver studier ved prof. Andrzej Stefanski på konservatoriet i Warszawa, Polen. Med et stort repertoire I bagagen og et nysgerrigt sind, er han meget efterspurgt bade som kammermusiker, solist og som klaverlærer.

Maarten Boasson har studeret cello med Sylvain Wannenmacher (Frankrig) og Anner Bijlsma (Amsterdam). Han har desuden deltaget I masterclasses og taget lektioner ved Wolfgang Laufer, Gary Hoffman og Joel Marosi. Han var under en årrække på 10 lærer i cello på en regionalt musikkonservatorium og ligeledes I 10 år cellist i et lille barok ensemble - aktivt koncerterende I både Holland og udlandet. Han tilsluttede sig senere et kammerorkester, hvor han også tit har optrådt som solist. Maarten er nu aktiv fremfor alt som kammermusiker og solist.

Duoen har taget lektioner ved Alain Meunier fra Conservatoire Nationale de Musique i Paris, Joel Krosnick fra Juilliard School of Music i New York, og ved Christiane Frucht fra Hochschule für Musik i Hannover.

Torsdag, den 2. mai kl 19.30

Ensemble Midt Vest

midvest


Fra Vivaldi til Lutoslawski - profilkoncert med Karolina Weltrowska, violin

Flere Information

entré 100 kr

 

Søndag, den 5. mai kl 16.00

Jakob Bro Trio - Jazz og Poesi

trekonger

Peter Laugesen / Jakob Bro / Nicolai Munch-Hansen

Musikken er skrevet af Jakob Bro, og den vil danne rammen om Peter Laugesen som vil recitere og improvisere brudstykker af sine digte i samspil med bandet.

Kompositionerne vil bestå af både gennemarrangerede passager og mere åbne, frie og abstrakte lydcollager. Der vil være simple melodier, smukke tonerækker og harmonier samt mere atonale, støjende og rå stemningsforløb. Der vil i det kompositoriske udgangspunkt være lagt stor vægt på at gruppens medlemmers personlige og individuelle udtryk let kan blive foldet ud, både via toner, lyd, klang, ord og rytmik.

Peter Laugesen (1942):Debuterede i 1967 med digtsamlingen Landskab og har siden udgivet mange flere. I 1992 modtog Peter Laugesen Det Danske Akademis Store Pris og fra 1997 har han været medlem af Det Danske Akademi. Peter Laugesen har optrådt sammen med Mindspray, Singvogel og Christian Vuust og udgivet CD'er sammen med dem. Han bidrager tillige med medie- og samfundskommentarer i især Dagbladet Information.

Jakob Bro (1978): Har spillet med musikere som Lee Konitz, Bill Frisell, Paul Motian, Joe Lovano, Tom Harrell, Tomasz Stanko, Andrew Cyrille, Kurt Rosenwinkel, Joey Baron, Chris Cheek, Mark Turner, Ben Street m.fl.

Har udgivet 8 plader i eget navn og har modtaget 4 Danish Music Awards for disse.

Nicolai Munch-Hansen (1977): Har fungeret som sidemand på utallige projekter indenfor jazz og rock branchen i Danmark gennem de seneste 10 år med bl.a. Steffen Brandt, Kira, Dicte og John Tchicai. Har derudover sit eget orkester der har udgivet 2 anmelderroste albums: ”I Wanna Do Right But Not Right Now” og ”Chronicles”.


arr. Jazz i Thy
entré

se: Jakob Bro

 

Søndag, den 26. mai kl 16.00

Trio Aurora (Vibeke Lundgren Nielsen, klaver; Søren Trolle Bagger, klarinet; Svend Rump, fagot)

trioaurora

Den velklingende og utraditionelle instrumentsammensætning, klarinet, fagot og klaver, stammer fra Mozarts tid. Siden har mange forskellige komponister skabt en lang række dejlige og spændende værker for de tre instrumenter, men da der findes ganske få af den type ensemble, høres disse værker alt for sjældent.

Trio Aurora, som de senere år har intensiveret sit virke betydeligt med en lang række koncerter
i hele landet, i DR samt CD-indspilninger, kunne i 2012 fejre sit 30-års jubilæum.
Som et af landets længst fungerende og sammenspillede ensembler har trioen et omfattende og varieret repertoire at byde på.

I 2008 udkom Trio Aurora med CD’en  ”Pathetique” med trio af Glinka, Kreutzer (første CD-udgivelse af dette værk) og  Hurlstone  ( verdenspremiére af den fuldstændige 4 –satsede version).
I 20011 udkom  CD’en  ”Fantasie” med trioer af  Villa-Lobos,  E. Hartmann  samt  C. H. Lloyd.

Med forventet udgivelse til efteråret udkommer en tredje CD med værker udelukkende af Beethoven.

se: TRIOAURORA

Spiller musik af Beethoven, Hurlstone, Lloyd og Hartmann.

 

Søndag, den 02. juni kl 16.00

Maria Blum Bertelsen, sopran og Ulla Erml, klaver

blumerml

med sange fra Heise, Grieg, Sjöberg, Stenhammer og Petterson-Berger

Flere informationer: download

 

Onsdag, den 5. juni  kl 15:00

Grundlovsdag med Nordvestkoret

nordvestkoret

Musikalsk ledelse ved Henrik Svane

Se: Nordvestkoret

 

Søndag, den 09. juni kl 16.00

Mikkel Andersen, guitar - spiller musik af Ramon, Dzenitis, Zavala, Santa Buss, Aguirre, Astrup, Nordstrøm og Rasmussen.

mikelandersen

Mikkel Andersen har skabt et ganske spektakulært og vidtfavnende program til lejligheden.
2 nye værker bestilt af Mikkel Andersen hos komponisterne Evelin Ramon fra Cuba/Canada og Andris Dzenitis fra Letland. Og disse værker suppleres med musik af Mercedes Zavala fra Spanien, Santa Buss fra Letland, Louis Aguirre fra Cuba/Danmark og af danske værker af Bendt Astrup, Hans-Henrik Nordstrøm og Niels Chr. Rasmussen.
Musikken spænder fra det folkloristiske til det absolut eksperimenterende. Den integrerer både guitar, krop, stemme og elektronik, og værkerne sætter det akustiske, det klingende – ”lyden af guitar” – i forhold til andre aspekter som oplæsning af digte og inkluderer f.eks. brugen af en Ipad.

Mikkel Andersen er uddannet guitarist ved musikkonservatorierne i Ålborg og Århus samt ved Royal College of Music i London. Han har udgivet to solo CD’er med spansk og sydamerikansk musik. Han er tilknyttet musikskolen i Køge og leder desuden guitarskolen ”Casa de la guitarra”. Mikkel Andersen er særdeles berejst med koncerter i både Danmark og udlandet.

se: Mikkel Andersen

 

Torsdag, den 13. juni kl 19.30

KVONN - Genhør med en elsket gruppe musikere fra Færøerne.

kvonn

Nordisk og atlantisk folkemusik.

 

Søndag, den 16. juni kl 16.00

Mira Kvartetten:

mira

Signe Madsen, violin
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Mina Luka Fred, bratsch
Vincent Stadlmair, cello

Spiller Purcell's Fantasier for strygere, Dvořák's Strygekvartet opus 106 og Schubert's Strygekvartet i d-mol ”Der Tod und das Mädchen“ D 810

Når fire musikere står sammen og holder sammen i så mange år, skyldes det et stort engagement og en utrættelig vilje til at forfine sammenspillet og nå ind til musikkens inderste kerne. Mirakvartettens repertoire har rod i de klassiske kvartetter, men de har også spillet mange af de romantiske kvartetter og også nyere værker. Her lægges vægt på programsammensætninger, der får de kontrasterende værker til at udgøre en spændende helhed.

 

Tirsdag, den 9. juli kl 19.00

Frederik Munck, guitar

fredrik


"Klangveje - en koncertrejse til fods gennem Danmark"

Til sommer starter en usædvanlig koncertturné, når jeg om den 5. juli giver koncert i Skagen kirke og derefter vandrer afsted til sydover. Tre færger, mine fødder og min klassiske guitar vil bringe mig igennem mange egne af landet for at ende på Bornholm i slutningen af måneden.

På denne turné er det regionale og lokale et hovedtema for rejsen og koncerterne: Der bliver for mig tid til at opleve, indsnuse ja rent fysisk mærke de forskellige egne og lokaliteter. I forlængelse af dette vil koncerterne derfor indeholde musik, der på en eller anden måde forholder sig til og/eller stammer fra de forskellige egne af Danmark. Mange steder kan det tænkes at en lokal musiker/sanger medvirker, andre steder vil jeg spille værker af en komponist fra området. Koncertrejsen skal altså også betone udvekslingen af musik, ideer og erfaring ikke blot imellem den udøvende og publikum, men også med musikere i de forskellige byer og lokalområder.

Ved koncerten på Kirsten Kjær Museet vil jeg spille sammen med Mina Fred som bor og virker på museet. Derudover vil jeg spille guitarværker af J. S. Bach, Benjamin Britten, John Dowland, romantisk musik af Fernando Sor og M. Llobet, samt arrangementer af pilgrims- og vandringssalmer fra flere lande.

 

Fredag, den 12. juli kl 19.30

Langvad Kammermusikfestival gæstes i år af nogle af landets ypperste solister og kammermusikere. Over tre dage, 12.-14. juli, spilles 3 koncerter med nogle af de største og mest elskede værker i litteraturen.

chmaber

Fredag er åbningskoncerter, med den fremragende klarinetist Mathias Kjøller i centrum. Mathias debuterede fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums solistklasse i foråret og vandt tillige 2. pris i den prestigefyldte Carl Nielsen Konkurrence. Til daglig er Mathias soloklarinetist i Århus Symfoniorkester. Ved koncerten spilles Beethovens Klarinet trio for Klarinet, cello og klaver, med hhv cellisten Johan Krarup og pianisten Rikke Sandberg. I koncertens anden afdeling diskes der op med én af repertoirets sværvægtere, nemlig Brahms Klarinetkvintet. Her medvirker violinisterne Lars Bjørnkjær og Odin Rathnam, samt bratschisten Tue Lautrup og cellisten Johan Krarup.

 

Lørdag, den 13. juli kl 16.00

Ved koncerten på Lørdag får man nok et genhør med Mathias Kjøller, denne gang med Bartoks ”kontraster” i selskab med Violinisten Lars Bjørnkjær samt pianisten Rikke Sandberg. Lars har en omfattende international karriere som solist og kammermusiker og bestrider til daglig stillingen som koncertmester i det kongelige kapel. Den prisvindende og meget aktive kammermusiker Rikke sandberg får for alvor lov at folde sig ud i koncertens anden afdeling, hvor Schumanns fantastiske Klaverkvintet er på programmet.

 

Søndag, den 14 juli kl 16.00

Festivalens sidste koncert: der lægges ud med ét af Mozarts aller skønneste værker, nemlig hans ”Dissonans-kvartet”, med violinisterne Lars Bjørnkjær og Odin Rathnam, Tue Lautrup på bratsch og Johan Krarup på cello. Anden halvdel bliver det så igen tid til Brahms, når Rikke sandberg i joiner strygekvartetten i Brahms vidunderlige klaverkvintet.

 

 

 

   
Lørdag, den 3. august fra kl. 11.00

åbne prøver ved Kirsten Kjærs Museum's nye husensemble

 

Søndag, den 4. august kl 16.00

Lanceringskoncert med ContiNEO, Kirsten Kjærs Museum's nye husensemble

contineo

Violin: Yana Deshkova, Violina Petrova, Vesselin Demirev
Bratsch: Anna Dolezych Dahl, Marius Ungureanu
Cello: Matthias Hehrmann
Kontrabas: Jeff White
Obo: Judith Blauw, Arco van Zon
Horn: Lauren Robinson,  Erik Sandberg

For ikke længe siden blev den ide født at KKM skal få et ensemble in residence. Et flok musikere som i forskellige sammenhænge har været tilknyttet de musikalske aktiviteter på museet har formeret sig og er nu klar at åbne sin første sæson med et kickstarter projekt  den 1. weekend i August. 
Det nye ensemble har fået navnet ContiNEO og navnet er programmet. 
ContiNEO  betyder alt fra jeg holder eller jeg binder sammen, jeg indebærer, jeg rækker ud til,  jeg påvirker, bevæger, berører.

Om ContiNEO

 

Lørdag, den 17. august kl 15.00

Thy Masterclass arr. Thy Masterclass
entré

 

Lørdag, den 24. August kl 15.00

Thy Masterclass arr. Thy Masterclass
entré

 

Onsdag, den 28. august kl 19.00

Duo Sonor: Mille Bureau (DK) og André Figueroa (Brasilien), guitarer

duosonor


Klassisk musik for guitar fra hele verden.

 

Tirsdag den 3. september kl. 19.30

Den Danske Strygekvartet

Den Danske Strygekvartet

Rune Tonsgaard Sørensen, violin
Frederik Øland, violin
Asbjørn Nøgaard, bratsch
Fredrik S. Sjölin, cello
Den Danske Strygekvartet (tidligere kendt som Den Unge Danske Strygekvartet) blev stiftet i vinteren 2001 og debuterede på Copenhagen Summer Festival i 2002. I løbet af kort tid gjorde kvartetten sig med sin engagerede og medrivende stil bemærket vidt omkring, og ensemblet blev hurtigt etableret som noget af det mest lovende i den klassiske musikverden i lang tid. Efter sejren i P2s kammermusikkonkurrence i 2004, blev kvartettens gode renommé i Danmark cementeret, og siden har Den Danske Strygekvartet været en hyppig gæst på såvel danske som internationale kammermusikscener.
Læs mere her: www.danishquartet.com

 

Lødag den 7. september kl. 9 - 15

HØJSKOLEDAG

 

Søndag den 8. september kl. 15.00

Thisted Teater: "Opera & Magi"

Kgl. operasanger Anne Kleinstrup og magisk jonglør Erik Jensby udgør tilsammen duoen Opera & Magi. Dette traditionelt set umage par leverer en sikker forestilling du ikke lige havde set komme...

Læs mere her: www.operamagi.dk

 

Onsdag, den 11. september kl. 19:30

Alisdair Fraser, violin og Natalie Hess, cello - Folkemusik i verdensklasse.

fraserandHess

Skotsk/Amerikansk duo i absolut verdensklasse.
Fraser er en af de højest respekterede eksponenter for den skotske violintradition, og sammen med den
unge amerikanske cellist Natalie Hass har han siden 2004 turneret i store dele af verden. 
Natalie er uddannet på Juilliard Scholl of Music i New York, og når hun ikke turnerer med Fraser
underviser hun på Berklee College of Music i Boston.

 

Søndag, den 15. september kl 16.00

"59:59" - Minimalistisk musik for solo marimba - komponeret og fremført af Benjamin Brodbeck.

benbroadbeck

 

Lørdag, den 28. september kl. 16.00

poesi og jazz

Margrethe Højlund, Anders Persson, Terje Sundby

Margrethe Højlund, fortælling
Anders Persson,
klaver
Terje Sundby,
slagtøj

Download: om Jazz og Poetry

 

Søndag, den 29. september kl. 16.00

Deborah Marchetti, violin og Judith Wegmann, klaver -

deborah julia

spiller
Eugene Ysaye: Poeme Elegiaque Op 12
Cesar Franck: Sonate in A-Dur op. 120
Ernest Chausson: Poeme Opus 25

Download: program og cv

 

Tilbage til kommende koncerter