MENU

Floralia – koncert med Ensemble Hermes

Floralia – koncert med Ensemble Hermes

21.04.2024 16:30

Floralia er navnet på en fest i det gamle Rom til ære for gudinden for forår og blomster, Flora, og festen blev efter sigende afholdt sidst i april.

Ensemble Hermes består af: Romane Queyras (violin), Nicolas Sublet (violin), Agnes Hauge (violin), Daniel Mortensen (violin, bratsch), Rebecca de Carvalho a Silva Fuglsig (cello), Gabriella de Carvalho a Silva Fuglsig (cello), Malte Schmidt – Hemmet (kontrabas)

Inspireret af foråret og dets spirende liv og smukke blomster, vil koncerten bestå af tre værker, der på hver deres måde fortæller en historie herom:

E. Elgar: Strygerserenade

G. Puccini: Crisantemi

E. Grieg: Strygekvartet nr. 1 i g-mol 

Ensemble Hermes: Første sats af Elgars kendte og elskede strygerserenade menes i sin tidligste form at have haft navnet Spring Song. Musikken er både charmerende og let, og samtidig dyb og varm. Dernæst vil vi spille værket Crisantemi af Puccini, et smukt og sørgmodigt værk, som Puccini komponerede i den tragiske anledning af en vens pludselige død. Blomsten krysantemum repræsenterer heltemod, loyalitet og sorg, og i musikken hører vi både uendelig skønhed og dyb desperation. Vi slutter koncerten med Griegs første strygekvartet arrangeret for fuldt strygerensemble. Kvartetten blev komponeret under et af hans ophold på landet, hvor han søgte væk fra byen og nærmere naturen. Om værket skrev Grieg: “Den stræber efter bredde, svævende flugt og frem for alt resonans for de instrumenter, den er skrevet til”, som om værket hermed tilstræber den største naturlighed med hvilken Grieg altså også skrev den.

Koncerten er støttet af  Statens Kunstfond & William Demant Fonden.

Entre: 100 kr/50 kr for studerende