MENU

Koncert med Vierhalbiert

Koncert med Vierhalbiert

24.03.2024 16:00

Påskeoptakt med den østrigske kvartet Vierhalbiert 

Vierhalbiert inviterer sammen med idé- og projektudvikler Renate Plieseis til et ekstraordinært eksperiment; barok- og samtidsmusik mødes i unik instrumentering bestående af moderne violin, barokviolin, moderne cello og barokcello. To kosmos eksisterer med denne besætning side om side, interagerer og søger ikke kun efter konfrontation, men især efter bevidst musikalsk dialog mellem et spritnyt værk af den danske komponist Sophie Søs Meyer og 3 udvalgte, og i Danmark sjældent opførslen, sonater fra Heinrich Ignaz von Bibers Rosenkranssonater (1676):

Nr. 1: Bebudelsen

Nr. 10: Korsfæstelsen

Nr. 14: Jomfruens Antagelse

Vierhalbiert blev udvalgt til New Austrian Sound of Music Program 2018/19 af det østrigske forbundsministerium og har siden da uropført flere værker for deres unikke besætning af komponister som Lorenzo Troiani (IT), Matthias Kranebitter (A) og Hannes Dufek (A). 

Sophie Søs Meyersøger at arbejde med forandringsprocesser ud fra en interesse for objektorienteret ontologi – en tilskrivning af autonom magt til objekter – både fysiske og sanselige. Her i ligger tanken at objekter ikke kun kausalt relaterer til hinanden, men også til os. For tiden omfatter hendes arbejde implementering af naturlige celleformerings fænomener, som hun søger at transformere til soniske perceptioner. For eksempel har hun i en af sine seneste kompositioner, søgt at omsætte transformative processer af lysreaktive koraller til musik.

Sophie færdiggjorde sin kandidat i komposition fra Estonian Academy of Music and Theatre in Tallinn (Masters) med udmærkelse, hvor hun studerede komposition med Helena Tulve. Gennem årene har hun modtaget undervisning af blandt andet Toshio Hosokawa, Chaya Czernowin, Juste Janulyté og hendes værker er blevet opført af ensembler såsom ICTUS Ensemblet, Ensemble Fractales og Linea Ensemblet.

Hun er vinder af Deus Ex Musica 2022, DYCE European Commissioning Project 2023 og udvalgt til at deltage ved Voix Nouvelles Royaumont 2023.” / citat Nielsen-legat.dk

Vierhalbiert: 

  • Sofie Thorsbro Dan (DK), violin
  • Lucia Giraudo (ARG), barokviolin
  • Barbara Riccabona (A), cello
  • Anna Müller (A), barokcello

Idé og projektudvikling: 

  • Renate Plieseis (A)