MENU

Sommerudstilling 2024: “Epilog II”

Sommerudstilling 2024: “Epilog II”

06.07.2024-25.08.2024

Udstillingen Epilog II “Det inderste set udefra” af Kristine Møller undersøger i sine tekstile billeder, hvordan uro og ro kan eksistere på samme tid – som en form for rædsel i direkte kontakt med intenst nærvær. Hun er optaget af et univers, hvor omsorg, intimitet, eventyr, mystik, blomstring, fordærv, angst og traume alle kan eksistere i ét og samme nu. 

Værkerne er håndsyede tekstiler. Materialerne er silke og bomuld, som indfarves med både planter, jernoxid og overskudsfarve, der udvindes af konventionelt indfarvede tekstiler. I sine arbejder kombinerer hun det intuitive med det strukturerede og styrede både i stingenes gentagelse og i stoffet, der formes af hånden. 

Kirstine Møller er opvokset i Thy og det er erindringer om kontraster mellem det langsomme, stille landliv og den voldsomme natur samt fra et barndomshjem fyldt med alverdens dyr, der er råstof til hendes billeder.

“Epilog II” – ‘Det inderste set udefra‘ er en del “Nordjyske Fortællinger om Kvindelige Kunstnere”, der er et samarbejde med fire andre nordjyske kulturinstitutioner. Projektet er støttet af Kulturkanten, Region Nord samt Statens Kunstfond.