MENU

“Trækfugle” – OPEN CALL efterår 2023

“Trækfugle” – OPEN CALL efterår 2023

05.08.2023-24.09.2023

Maleriudstillingen “Trækfugle” af Bodil Brems har to overordnede temaer der er karakteristiske for den egn som Kirsten Kjær stammer fra: Vinden i landskabet og blomsterne.

Egnen har få og små blomster. De giver en umiddelbar glæde, en mildhed til det karrige landskab. De må have inspireret hende gennem opvæksten.

Vinden i Thy drejer træerne i uventede former – et vindens portræt – den er en følgesvend, et livsvilkår og opleves ofte som modvind. Den giver en sejhed, stædighed og energi, præger mennesker, som den præger træer – måske bliver man afhængig af modstand.

Trækfugle flyver ud og vender tilbage – længes ud og længes tilbage – lærer modstanden, modvinden at kende, og bruger medvinden – Kirsten længtes ud og længtes tilbage – det genkender jeg.“, skriver Bodil Brems.

I anledning af mag. art. Hanne Abildgaards monografi om Kirsten Kjær, der udkom i juni 2023, har Kirsten Kjærs Museum lavet et OPEN CALL og udvalgt 4 kunstnere at udføre et værk/ et projekt, der tager afsæt i Kirsten Kjærs liv og/ eller hendes ouvre.