Udstillings-sæson 2020 er nu planlagt. Vi takker for alle ansøgninger og den store interesse der er omkring at udstille på museet. 

Ang. udstillingsæson 2021 DEADLINE for ansøgninger 01.10.20. OBS! Ansøgningen skal sendes som mail. 

 

SÆSON 2020

 

efterårsudstilling 01.08.20 – 02.10.20

Beckett Gallery: Mellem Usynlige Lag

In-between-Gallery: Mellem Usynlige Lag

Long Gallery: Mellem Usynlige Lag

Corner Gallery: Mellem Usynlige Lag”, Christina Augustesen, Simon Bang, Marie Hartmann Christensen, Lars Hilfling, Tina Kallehave, Janne Mikkelsen, Linda Sandbjerg og Eva Toft 

New Gallery: “Mod Solen” , Maja Gade Christensen 

Indgangsparti: “Embodied Nature”, Kamilla Askholm Jørgensen artist-in-res ophold

 

Pressemeddelelse fra Kirsten Kjærs Museum:

Lørdag den 1. august åbner årets første gæsteudstillinger på Kirsten Kjærs Museum. De afløser udstillinger med billeder fra museets egne samlinger. Det er malerier og tegninger, der gennem årene er blevet doneret til museet. Til daglig står disse billeder i depotet, så sidste chance for at opleve dem i denne omgang er d. 26. juli.

De nye udstillinger, der ferniseres d. 1. august, rummer blandt andet bud på, hvordan et par klassiske temaer og metoder undersøges og udfoldes i 2020 af samtidens kunstnere:

Gruppeudstillingen “Mellem Usynlige Lag” med Christina Augustesen, Simon Bang, Marie Hartmann Christensen, Lars Hilfling, Tina Kallehave, Janne Mikkelsen, Linda Sandbjerg og Eva Toft tager udgangspunkt i alt det, vi ikke umiddelbart ser. De arbejder med en kavalkade af metoder, som strækker sig fra figurativt maleri til lysinstallation og  video performance.
I forbindelse med åbningen fortæller Christina Augustesen, Marie Hartmann Christensen, Lars Hilfling og Janne Mikkelsen om udstillingen og dens tema. 

Gruppen ønsker i det hele taget at skabe dialog. Både med kunstnere i Thy og Region Nordjylland samt med alle øvrige kunstinteresserede. Ud over ved selve ferniseringen sker det i forbindelse med artist talks midt i udstillingsperioden med Simon Bang og ved finissagen i begyndelsen af oktober med Linda Sandbjerg og Tina Kallehave.
Mellem Usynlige Lag” er støttet af Kulturelt Samråd i Thisted.

På soloudstillingen “Mod Solen” viser Maja Gade Christensen værker som fokuserer på solen i det Nordjyske landskab. Blandt andet en serie photogravure, der er trykt med farver fremstillet af plantemateriale plukket i landskabet. De samme steder har Christensen indsamlet jordprøver, der er indarbejdet i en serie af glasobjekter. Herved er fragmenter af landskabet blevet indkapslet i glasobjekterne. Solens stråler bliver brudt af urenheder i jorden.
“Mod Solen” er støttet af Statens Kunstfond og værkerne er fremstillet på Kirsten Kjærs Museum. 

Derudover kan Kamilla Askholm Jørgensens dokumentation af den forgangne vinters land art projekt stadig ses. Det samme kan Lise Seier Petersens Bonsai Land Art i museets have samt naturligvis Kirsten Kjærs malerier og tegninger samt den keramiske samling. 

———————————————————————————————————————————————————

Mere info om “Mellem Usynlige Lag”:

Udstillingen er kurateret af Linda Sandbjerg og Tina Kallehave. Udstillingen er støttet af Kulturelt Samråd, Thisted Kommune.

“Med artist talks ønsker vi at skabe dialog mellem de udstillende kunstnere og kunstnere i Thy og Region Nordjylland samt øvrige kunstinteresserede. Der er artist talks ved ferniseringen, finissagen og midt i udstillingsperioden.”

Om kunstnerne:

Christina Augustesens kunstneriske praksis har fokus på lyset. I arbejdet med lysskulpturer og relieffer udforsker hun lysets dynamik og rumlige farveblandinger. Augustesen arbejder med folier og forskellige lag af akryl til at ”fremkalde” det ellers ”usynlige lys”. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og Kunstskolen Spektrum, København. Se: christinaaugustesen.com

 Christina Augustesen

Simon Bangs malerier bærer spor af overmalinger, proces, ændringer, fejl og lykkelige områder, af maleri, tekstur, stoflighed, farveudkast, erindring, vilje og forsøg. Han søger det punkt, hvor maleriet har stof og lag nok til, at publikum kan gå på deres egen opdagelse i det usynlige. Uddannet ved Skolen for Brugskunst. Se: simonbang.art

 Simon Bang

Med sin egen krop som omdrejningspunktet udfører Marie Hartmann Christensen performative sekvenser, som hun dokumenterer gennem video. Det hele er skuespil, der ofte tenderer det naive. Samtidig spiller hun sig selv og med denne kobling opstår mange lag af betydning. Marie har været elev på Akademin Valand, Gôteborg og Kunstskolen Vera, København. Se instagram: _mariehartmann_ 

 Marie Hartmann Christensen

I digitale fotocollager re-sampler Lars Hilfling billedmateriale fra sociale medier, nyheder, pornografi og klassisk kunst i en undersøgelse af menneskelig adfærd. Hans arbejde bevæger sig på tværs af tid og rum ud i et spændingsfelt med forskellige lag af følelser, drift, sexualitet og vold. Uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstskolen Spektrum. Se: larshilfling.dk 

Lars Hilfling

Tina Kallehave kobler klassiske og moderne materialer i minimalistisk prægede skulpturer og installationer. Med naturen som inspirationskilde og gentagelse som metode søger hun et allegorisk formsprog for sociale forhold som eksklusion, omsorg, anerkendelse, magt og håb. Uddannet ved Århus Kunstakademi og Skulpturskolen.dk, Skanderborg. Se: tinakallehave.dk 

Tina Kallehave

Janne Mikkelsen skaber transparens og teksturer mellem synlige og usynlige lag af tekstiler, som hun ofte selv farver eller maler. Mikkelsen river, klipper, skærer, flår, brænder og trækker tråde ud. Lagene bygger hun op som ved klassisk maleri med forgrund, baggrund og mellemgrunde. Uddannet ved Kunstskolen Holbæk og Kunstskolen Spektrum, København. Se: Jannemikkelsen.dk 

Janne Mikkelsen

Linda Sandbjerg arbejder med traditionel collage teknik og collage i 3D. Elementerne er bearbejdede fotokopier af egne fotos og fotos fundet i bøger, magasiner eller på nettet. Gennem de mange lag konstruerer Sandbjerg særegne rum og surrealistiske konstruktioner. Uddannet ved Ignatius.dk og Kunstskolen Spektrum, København. Se: lindasandbjerg.dk 

 Linda Sandbjerg

Eva Toft arbejder både to- og tredimensionelt med rummet. Nogle værker knytter sig til væggen, andre udfolder sig til decideret installation i rum. Mellemrum, lag, objekt, materiale og flade bliver dele af en helhed. Uddannet ved Ærø Kunsthøjskole, Ærø og Kunstskolen Spektrum, København. Se instagram: evatoft20

 Eva Toft

 

 

———————————————————————————————————————————————————

Mere info om “Mod Solen” :

Ser mod solen, den fotiske lysrefleks medføre et nys, snotten hænger i luften, bryder solens stråler som en prisme. Et øjeblik lyser små regnbuer rummet op.

På udstillingen Mod Solen viser Maja Gade Christensen værker som fokuserer på solen i det Nordjyske landskab. Hvordan solen forandrer landskabet, når den går fra at være lavt på himmelen om vinteren til højt på himmelen om sommeren. Landskabet forandres af at løv og blade vokser frem, når bladenes grønkorn får energi fra solens stråler.

Forskellen mellem sommer- og vinterlandskabet vises i en serie af photogravure. Photogravurene er trykt med farve fremstillet af plantemateriale plukket i landskabet. Samme steder, hvor Christensen har plukket plantematerialer, har hun indsamlet jordprøver. Disse jordprøver er blevet indarbejdet i en serie af glasobjekter. Herved er fragmenter af landskabet blevet indkapslet i glasobjekterne. Solens stråler bliver brudt af urenheder i jorden.

Maja Gade Christensen (f. 1982) er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi i 2009. Hun bor og arbejder i København og Malmø. Hun har udstillet, deltaget i projekter og på festivaller flere steder i Danmark og udlandet, senest på Danske Grafikeres Hus, HERE4 art festival i Torino, Art Month på Ameland, samt været på residency i Leipzig og Berlin.

Værkerne er fremstillet på værkstederne på Kirsten Kjærs Museum Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

www.majagade.dk 

___________________________________________________________________________________________

sommerudstilling 05.06.20 -26.07.20

Corona har også haft en indflydelse på museet, der ligger få kilometer fra Frøstrup. Her er den forlængede lukketid blevet brugt på renoveringer og nye initiativer. To måneder efter den planlagte åbning, står museet klar med en række interessante udstillinger blandt andet fra museets samling. 

 

Sommerudstillingen i museets gallerier for særudstillinger

Sommerudstillingen er resultatet af mange års venskab mellem museets grundlæggere, Harald Fuglsang og John Andersen og deres ven læge Axel Kok Jensen samt med ægteparret Beatrice og Paul Beckett. 

Axel Kok Jensen (1933-2016) var en flittig kunstsamler. Udover, at han skænkede omkring 300 keramiske værker, har museet også modtaget en samling malerier af Annalise Møller Petersen (1931-1975). I Beckett Gallery viser vi en akvareludstilling af Paul Beckett (1922-1994). Udstillingen er et samarbejde med Beatrice Beckett.

Museet ejer også en samling af tegninger og litografiske tryk af tegner og billedhugger Harald Isenstein (1898-1980). Dele af den er overgået til Isenstein samlingen på Kongegaarden i Korsør. De resterende værker – scener fra koncerter med blandt andet Edwin Fischer- bliver vist i New Gallery.

 

Fakta om udstillinger

Annalise Møller Petersen blev uddannet hos Poul Sørensen, Egill Jacobsen og og Holger J. Jensen  på Kunstakademiet i København. Hendes motivverden kredsede omkring mennesket, som hun skildrede enkelt og koloristisk i store flader og penselstrøg. Møller Petersen arbejdede også med træ- og linoleumssnit, hvor hun bearbejdede trykpladen med samme enkelhed. I 1982 lavede Kirsten Kjærs Museum en mindeudstilling med Annelise Møller Petersens værker. Udstillingen blev i 1983 vist på Kunstmuseet Trapholt i Kolding. Enkelte af disse billeder bliver nu vist igen på vores sommerudstillingen 2020. 

 

Paul Beckett levede det meste af sit liv i Andalusien. Sammen med sin hustru Beatrice Beckett skabte han her det internationale kunstnerrefugium Fundacion Valparaìso. Siden slutningen af 1990’erne har Beatrice Beckett udgivet en række bøger med Paul Becketts tegninger – portrætter, tyrefægtning, musicerende mennesker, landskaber og dyrestudier. Disse er tilgængelige i udstillingen og kan ses og købes i museumsbutikken. 

 

Kamilla Askholm Jørgensen har i vinteren 2020 arbejdet som artist in residence på Kirsten Kjærs Museum. Nu er hun tilbage med udstillingen EMBODIED NATURE, hvor hun  dokumenterer processen med at skabe vinterens land art værker i museets skulpturpark. Publikum kan opleve udstillingen i rummet til højre for hovedindgangen. Land art værkerne kan opleves i området ved Jens. Chr. Jensens monumentale “Brønden”.
Til udstillingen har Kamilla Askholm Jørgensen også udført en artist-book, der kan ses og købes i museumsbutikken.

___________________________________________________________________________________________

forårsudstilling 04.04.20 – 24.05.20

Forårsudstillingen er AFLYST på grund af COVID 19. Udstillingen bliver vist forår 2021.

sommerudstilling 30.05.20 -26.07.20

Sommerudstillingen er AFLYST på grund af COVID 19. Udstillingen bliver vist sommer 2021.

efterårsudstilling 01.08.20 – 04.10.20

pop up/børneudstilling 09.10.20 – 01.11.20

 

Den planlagte forårsudstilling

Beckett Gallery: Akvareller v. Poul Beckett 

In-between-Gallery: HUSFLID OG USYNLIGT ARBEJDE v. Pia Skogberg og Mette Hegnhøj

http://www.mettehegnhoj.dk http://kunstnerportal.bkf.dk/pia-skogberg 

Long Gallery: EFTERKLANG OG MELLEMRUM 

Corner Gallery: EFTERKLANG OG MELLEMRUM v. Lise Seier Petersen og Vinni Hedegaard  

Frederiksen http://www.liseseierpetersen.dk 

New Gallery: RELATIONER v. Anneline Schjødt Pedersen og Arne Aagaard Pedersen http://kunstnerportal.bkf.dk/annelineschjodt-pedersen 

Indgang: artist-in-res Kamilla Askholm Jørgensen

 https://www.facebook.com/kamilla.aj.75

Sculpture Gallery: Ole Mynster Herold, Herning

John’s Hall: Collage, maleri og tuschtegning v. Peter Haubro, Marsanne, Frankrig

 

In-between-Gallery:

Værket/udstillingen er et samarbejde mellem billedkunstner Pia Skogberg og forfatter Mette Hegnhøj. Husflid og usynligt arbejde består af en samling håndbroderede duge samt otte cut-up tekster – alt skabt af materialer fra genbrugsbutikker i Thy.

På hvert tekstil er en medarbejder fra genbrugsbutikken portrætteret med nål og tråd, mens teksterne er udført på ubleget hørlærred med udklippede ord fra bøger købt i genbrugsbutikkerne.

Portrætterne på de håndbroderede duge samt cut-up teksterne er bragt sammen i en pixibog; et selvstændigt værk hvor de broderede portrætter går i dialog med det litterære og sætter fokus på håndens arbejde.

Udstillingen er støttet af Region Nords Kulturpulje.

       

cut-up, Mette Hegnhøj                                                 broderi, Pia Skogberg

 

Long Gallery, Corner Gallery:

I udstillingen Efterklange og Mellemrum udfordrer Vinni Frederiksen og Lise Seier Petersen værkbegrebet i en sanselig installation. Ved at anvende en udvidet forståelse af hvad keramik er, undersøger de, om leret, der er et organisk materiale med alt, hvad det indebærer af uorden og kaos, kan iscenesættes, så dets egen proces medvirker til at visualisere og begribeliggøre tiden.
Inspirationen er hentet hos “Augustin (354-430), der i ‘Bekendelser’ skriver, “Hvad er tid? Hvis ingen spørger mig, ved jeg det; hvis jeg søger at forklare det til den, der spørger, ved jeg det ikke.”

I Long Gallery startes fysiske output med flydende pibeler i fem metalspande, der hænger ned fra loftet. I spandenes bund bores huller, så det flydende ler drypper ned på gulvet og danner amorfe former. 

I Corner Gallery fyldes en 150 x 6 cm betoncirkel med flydende pibeler. Over cirkelens centrum ophænges en metalspand med pibeler, der drypper ned i cirklens ler og med tiden løber ud over kanten.

Sidste del installeres udendørs. En 300 x 10 cm betoncirkel fyldes med pibeler, der i løbet af udstillingsperioden nedbrydes af vejr og vind. Denne del udføres i samarbejde med Aarhus Kunstakademi, hvis keramikstuderende ugen før vil deltage i opbygningen. 

Derudover har cand. mag. i anvendt filosofi, Iselin Veronika Brandt, skrevet en tekst, der indgår i udstillingen.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Installation af Vinni Frederiksen og Lise Seier Petersen. Foto Ole Akhøj

 

New Gallery: AFLYST pga. COVID -19. Udstillingen bliver i stedet 2021.

Grafiker Anneline Schjødt Pedersen og hendes far maleren og tegneren Arne Aagaard Pedersen (1925-2012) viser udstillingen RELATIONER. Det er første gang at deres værker bringes sammen, og deres kunstneriske slægtskab belyses på en udstilling.

Begge kunstneres motivverden er abstrakt, til tider med figurative elementer og båret af små fortættede fortællinger, åbne for fortolkning. Mens Arne Aagaard Pedersen som billedkunstner udtrykte sig i alle billedets discipliner, er Anneline Schjødt Pedersen en mangesidet grafiker. Slægtskabet ses dog tydeligt i begges intensive og ekspressive udtryk, der ofte manifesterer sig i såvel dramatiske som følsomme og poetiske værker.

Arne Aagaard Pedersen boede fra 1973 til 2005 i Salling og Limfjordslandet. Her er Anneline vokset op, tæt på Limfjorden.

Nimbus VIII, koldnålsradering, Anneline Schjødt Pedersen, 2019

 

Indgang:

Artist-in-Res Kamilla Askholm Jørgensen har under sit ophold i starten af 2020 arbejdet med naturen omkring museet og lavet en gruppe natur-skulpturer med en samlet titel – Emboided Nature.

Askholm Jørgensen arbejder med organisk materiale samlet fra området omkring museet. Hun undersøger muligheden for at forbinde sig eksistentielt til naturen, gennem fordybelse og indlevelse, med det hun møder i processen.

Kamilla har både en fysisk/performativ, biologisk og poetisk tilgang til materialet, vejret og skulpturerne. Dette formidles gennem daglige tekster og billeder, og kommunikeres ud på digitale medie. Til udstillingen samles dokumentationen i et hæfte.

Work in progress, Kamilla Askholm Jørgensen, Kirsten Kjærs Museum 2020

 

John’s Hall:

Billedkunstneren og forfatteren Peter Haubro, bosat i Frankrig, har studeret ved Akademierne i København og Paris. Haubro arbejder iagttagende og figurativt. Dels med  koloristiske malerier, hvor abrupte elementer fra rejser og tegneserier samles i en komposition. Dels med japansk inspirerede tuschtegninger, hvor penselføringen er anderledes enkel, poetisk og ekspressiv. 

I forbindelse med udstillingen vises også en samling mailart, som Haubro gennem en lang årrække har sendt til Harald Fuglsang og John Andersen. Denne samling indgår i arkivmaterialet om museets grundlæggere.

 

Den planlagte sommerudstilling 

Beckett Gallery: VINGER, VÆSNER OG VIND 

In-between-Gallery: VINGER, VÆSNER OG VIND v. Ingrid Duch, Ginette Wien og Floyd K. Stein 

https://ingridduch.dk http://www.ginettewien.dk 

Long Gallery: LYREN

Corner Gallery: LYREN

New Gallery:  LYREN, Ida Holm Mortensen, Esben Eriksen, John Hansen, Jytte  Sølvbjerg 

Ove Madsen www.idaholmmortensen.dk http://gallerihansen.dk 

Cafeteria/Indgang: artist-in-res

Sculpture Gallery: artist-in-res

 

efterårsudstilling

Beckett Gallery: MELLEM USYNLIGE LAG

In-between-Gallery: MELLEM USYNLIGE LAG

Long Gallery: MELLEM USYNLIGE LAG

Corner Gallery: MELLEM USYNLIGE LAG v. Christina Augustesen, Eva Toft, Janne Mikkelsen, 

Lars Hilfling, Simon Bang, Linda Sandbjerg, Marie Hartmann Christensen, Tina Kallehave 

New Gallery: Maja Gade Christensen www.majagade.dk 

Cafeteria/Indgang: artist-in-res

 

———————————————————————————————————————————-

 

___________________________________________________________________________________________

——————————————————————————————————————————————————–

Tidligere udstillinger:

SÆSON 2019

Efterårsudstilling 10.08.19 – 27.10.19

beckett gallery: UDE, Helle Baslund, Karen Lise Krabbe

in between gallery: UDE, Helle Baslund, Karen Lise Krabbe

http://www.hellebaslund.dk http://karenlisekrabbe.dk

long gallery: Det, der ikke bliver sagt, Lene Juhler, Else Duedahl, Ulla Gerd, Ulla Lampe

corner gallery: Det, der ikke bliver sagt, Lene Juhler, Else Duedahl, Ulla Gerd, Ulla Lampe

new gallery: Det, der ikke bliver sagt, Lene Juhler, Else Duedahl, Ulla Gerd, Ulla Lampe

http://www.lenejuhler.dk http://ullalampe.dk http://elseduedahl.dk http://www.ullagerd.dk

sculpture gallery: Pia Skogberg, Helga Thagaard, Zoran Luka – museets ‘huskunstnere’

http://kunstnerportal.bkf.dk/pia-skogberg   https://helgathagaard.dk http://zoranluka.com

 

Pressemeddelelse:

Den tredje og sidste særudstilling for sæson 2019 på Kirsten Kjærs Museum præsenterer mangfoldighed på højt niveau. Udstillingen åbner Lørdag 10. august 14:00.

Udstillerne er billedkunstner og væver Helle Baslund, glasmager Karen Lise Krabbe, maler Lene Juhler, billedkunstner Else Duedahl, billedkunstner Ulla Gerd samt maler Ulla Lampe.

Helle Baslund er uddannet på Den Jyske Kunstakademi i Aarhus. Hendes billedunivers er forankret i den basale hverdagsbetragtning, som kommer under kærlig lup som akvarel, olie og i store væverier. Baslund er medlem af Dansk Gobelinkunst og repræsenteret bl.a. i  Ny Carlsbergfondet.

Artist statement: “Helle Baslund maler både den vilde og den domesticerede verden, som hun ser den. Hun formidler med en  rå og poetisk tilgang  observationer fra både fremmed og ukendt terræn , fra rejsen og fra sin hjemegns fortrolige vækster og landskaber i olie og akvarel .”

Karen Lise Krabbe arbejder eksperimentelt med glas. I en lang årrække har hun tilegnet sig viden ved at være i lære på forskellige glasbruk. Krabbe er blandt andet repræsenteret på Designmuseum Danmark og Glasmuseet i Ebeltoft.

Artist statement: “Karen Lise Krabbe arbejder med det utilfældige tilfælde i sine materialeeksperimenter og -undersøgelser. Materialerne er både organiske og uorganiske, og de karakteristiske teknikker, som hun gennem en årrække har udviklet, har ofte støbning og den ældgamle pâte-de-verre-tradition som udgangspunkt og inspiration. ”

Helle Baslund og Karen Lise Krabbe laver udstillingen UDE, som refererer til deres tilgang til verdens umiddelbare væsen og vækster, materie og stof,  i Beckett Gallery.

  Strand, Helle Baslund

  Work in progress, Karen Lise Krabbe (foto: Ole Akhøj)

 

Lene Juhler er uddannet på Kolding Designskole. Juhler undersøger i stramme kompositioner maleriet som medie, i valører og som installation i rummet. I 2018 etablerede hun sammen med en kollega Vejle Kunsthal. 

Else Duedahl har en faglig baggrund som billedkunstlærer og havde sin debut i 1973 på Kunstnernes Sommerudstilling, KS, Tistrup. 

Ulla Gerd tager brug af forskellige materialer og teknikker i sit billedunivers. Metoden er ens – et søgende efter et visuelt udtryk hvor det genkendelige og de subtile overflader er i balance. Gerd var med på KS første gang i 2009.

Ulla Lampe er autodidakt. Siden 1997 har hun undervist og lavet kunstprojekter med børn og udviklingshæmmede  Lampe debuterede 2010 på KS,  og er p.t. aktuel på den censurerede udstilling Portræt NU på Frederiksborg Slot.

Lene Juhler, Else Duedahl, Ulla Gerd, og Ulla Lampe laver en gruppebaseret udstilling – Det, der ikke bliver sagt – i Long Gallery, Corner Gallery og New Gallery.

Samtlige udstillere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund, BKF. eller tilsvarende kunstnerorganisation.

Pia Skogberg 01.08.19

  Small Beauties, Lene Juhler

  Else Duedahl

  Ulla Gerd

  Med bankende hjerte, Ulla Lampe

Det, der ikke bliver sagt – koncept v. Ulla Lampe, Ulla Gerd, Lene Juhler, Else Duedahl:

“Når noget ikke bliver sagt, så åbnes der en scene, et tomrum, hvor den enkeltes egne fortolkninger kommer til orde.

Vi har givet os selv det benspænd, at forholde os til hinandens værker og bruge de andre kunstneres værker som en tvungen inspiration i fire værkserier. 

Hver kunstner har lavet et startværk (maleri, objekt, tegning) dette værk er givet videre til den næste, som ud fra værket har skabt et nyt og så fremdeles.

Det udgangspunkt gør, at der er skabt et stærkt bånd mellem værkerne. Værkerne arbejder sig så at sige ind i hinanden og bygger betydninger i forlængelse af hinanden. 

Dertil kommer, at vi ikke har talt sammen i processen, men insisteret på at billedet uden ord har skullet give anledning til en fortolkning – til skabelsen af et nyt værk. Man kan kalde værkserierne en samtale mellem billeder, mellem os fire kunstnere. 

Vi har lagt vores værker i hænderne på en anden, uden forklaringer, uden mulighed for at forsvare os med ord. Det betyder også, at vi har bevæget os væk fra vores eget ego og ladet fortolkningen eller viderefortællingen om værket, være i hænderne på en anden – herved er skabt et insisterende fællesskab. 

Ud over de fire værkserier viser vi en række individuelle værker fra hver vores egen praksis. Vi oplever at forskellighederne taler sammen og gør udstillingen interessant og vedkommende.”

 

Sommerudstilling 08.06.19 – 04.08.19

beckett gallery: Jens Chr. Jensen http://www.jenschrjensen.dk

in between gallery: Robert Dillonmahon

long gallery: ” Ikoneriets Tabernakel”  v. Aino Møller, Anders Hjuler, Henrik Bak, Inger Bruhn, Kaare Lytsen, Niels Levinsen, Ole Werner Munck, Pernille Bjarnhof Storm. http://www.ikoneriet.dk 

corner gallery: Lars Ibsen https://www.ibsenkeramik.dk

new gallery: Ole Storm, Norge

sculpture gallery: Pia Skogberg, Helga Thagaard, Zoran Luka – museets ‘huskunstnere’

http://kunstnerportal.bkf.dk/pia-skogberg   https://helgathagaard.dk http://zoranluka.com

cafeteria: Vivi Christensen, Covadonga de Viedma https://www.caojewelry.com

beckett gallery: Jens Chr. Jensen http://www.jenschrjensen.dk

in between gallery: Robert Dillonmahon

  corner gallery: Lars Ibsen https://www.ibsenkeramik.dk 

 

long gallery: http://www.ikoneriet.dk 

   

Pernille Bjarnhof Storm                                           Ole Werner Munck

 

 

Niels Levinsen                                                         Kaare Lytsen

 

 

Inger Bruhn                              Anders Hjuler

 

  

Henrik Bak                                           Aino Møller

Pressemeddelelse:

Lørdag 8. juni er der fernisering på sommerudstillingen på Kirsten Kjærs Museum med fire soloudstillinger og en gruppeudstilling. Udstillingen kan ses indtil 4. august.

Soloudstillinger

Jens Chr. Jensen udstiller i museets nyeste galleri, Beckett Gallery, som blev bygget i 2010 og som ligger i direkte forbindelse med den museale afdeling. Jens Chr. Jensen opførte sidste år “Brønden” en permanent skulptur, som kan ses når man ankommer til museet.  “Brønden” udstråler det visuelle felt som Jensen arbejder i  – et monumentalt og samtidig meditativt tredimensionelt sprog, hvor den fysiske tyngde korresponderer med en gennemsigtig lethed, og den enkle form går i dialog med en taktil overflade. På sommerudstillingen viser Jensen skulptur og objekter af natur- og kulturmaterialer.

Robin Dillon-Mahon er en maler og tegner, som arbejder og forholder sig til det stedspecifikke landskabsmaleri. På sommerudstillingen viser han i In-between-Gallery en række motiver fra Frankrig og Portugal. Dillon-Mahon besøgte museet første gang i 2012, hvor han blev fascineret af stedets unikke atmosfære.

Ole Storm er oprindelig uddannet arkitekt fra København og siden midten af 1970’erne bosat i Norge. Storm arbejder todelt, dels med det kompositionsmæssige og iagttagende og dels med at undersøge selve materialet, ved at slibe, dekonstruere og bearbejde overfladen. I New Gallery vil vi blive præsenteret for træobjekter, skulptur og maleri på træ.

Lars Ibsen er også uddannet arkitekt og har sideløbende arbejdet med keramik i over 30 år.  Ibsen udstiller keramik i Corner Gallery. For øvrigt er Ibsen repræsenteret i museets keramik samling. Samlingen, som er udstillet i glasmontre i et separat rum beliggende i midten af museumsbygningen, er kurateret af den japanske keramiker Seika Takahashi, der var på artist -in-residence ophold i 2017 og 2018.

Gruppeudstilling

I vores nabolag i Vesløs ligger Ikoneriet, som er et lille intimt udstillingssted drevet af Pernille Bjarnhof Storm. Bjarnhof Storm er selv udøvende kunstner og uddannet med MA i Kultur og æstetik.

Gruppen har valgt at kalde udstillingen “Ikoneriets Tabernakel” – en kavalkade af forskelligartede og individuelle visuelle udtryk vi bliver mødt af i Long Gallery. Følgende personer deltager:

Aino Møller udstiller malerier. Møller er uddannet på Århus Kunstakademi 1980, og har lavet flere udsmykningsopgaver bl.a. på  Århus kommunehospital.

Anders Hjuler udstiller lysende spaceships og billeder fra Provence, Tunø og Tyrkiet. Hjuler startede sin karriere på Århus kunstakademi i 1968.

Henrik Bak maler expressionistiske landskabsmalerier og udstiller malerier fra Island. Bak er cand.pæd. i billedkunst.

Inger Bruhn er keramiker og uddannet på Århus kunstakademi i 1985. Bruhn er medlem af de anerkendte forbund for både udøvende kunstnere og kunsthåndværkere, og har solgt værker til bl.a. Kunstindustrimuseet.

Kaare Lytsen arbejder med fotografi, som udøvende og underviser.

Niels Levinsen har arbejdet med tegning, maleri og grafik i 55 år, dels som underviser og dels som illustrator for Nationalmuseet. Levinsen udstiller grafiske værker.

Ole Werner Munck udstiller farverige glasmalerier i jernrammer. Ole arbejder også med grafik, maleri og livepaintning sammen med musikere samt art- performance.

Pernille Bjarnhof Storm udstiller collage og ikoner.

                                                                                                                                                Pia Skogberg 22.05.19

Forårsudstilling 13.04.19 – 02.06.19

beckett gallery, in between gallery: Ole Lejbach, Ida Guldhammer

http://kunstnerportal.bkf.dk/ole-lejbach http://modstroemfyn.dk/kulturaktører/ida-guldhammer/

long gallery, corner gallery, new gallery: ArtCoMa v. Jenny Hansen, Mogens Nielsen, Eva Christensen,

Karin Lykke Waldhausen , Lotte Thorsøe, Anna Grethe Aaen

http://www.jemo-art.dk/32830176  http://lottethorsoe.dk http://eva-christensen.dk/cms/ https://www.karinlykkewaldhausen.com http://www.annagretheaaen.dk

indoor cafeteria: Vivi Christensen, collage

sculpture gallery: museets huskunstnere

Pressemeddelelse:

Vi glæder os til at kunne præsentere to meget spændende udstillinger i museets rum for særudstillinger med i alt otte udøvende kunstnere. De er alle medlemmer af BKF eller svarende til dette niveau.

I to af gallerierne viser Ole Lejbach og Ida Guldhammer udstillingen Bulbjerg – natur, myte, fortælling.  Lejbach og Guldhammer : “ganske enkelt og uden omsvøb er vores egen subjektive oplevelse af denne helt usædvanlige lokalitet i Danmark. Vores fælles glæde over naturen, vores  indbyrdes samarbejde, vores diskussioner og det fælles mål: En udstilling i harmoni, med respekt for Bulbjerg og Kirsten Kjærs Museum.

 

Ida Guldhammer er installationskunstner, og arbejder  med papir, objekter, video og grafik.

 

 

 

 

 

 

Ole Lejbach er tegner og grafiker. I 2014 lavede han tegne- og bogprojektet Ege-ekspeditioner  sammen med forfatteren Jens Blendstrup, som blev en vandreudstilling rundt i DK, og som fik meget gode anmeldelser i landsdækkende aviser.

 

 

 

 

 

Den anden udstilling er med gruppen ArtCoMa (Art Company Mariagerfjord)  v. Anna Grethe Aaen, Eva Christensen, Mogens Nielsen og Karin Lykke Waldhausen, maleri, Jenny E. Hansen, gobelinvæv, samt Lotte Thorsøe, glas og beton.

 

Anna Grethe Aaen laver abstraktioner af naturen, hvor lyset og linjen er de bærende kræfter.

 

 

 

 

 

 

 

Eva Christensen arbejder med det gotlandske, hvor landskab og dyr fremstår som en helhed.

 

 

 

 

 

 

 

Mogens Nielsen arbejder med forfaldets æstetik i realistiske gengivelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin Lykke Waldhausen arbejder med optiske virkemidler i sine naturabstraktioner.

 

 

 

 

 

 

Jenny E. Hansen er en anerkendt gobelinvæver og har modtaget præmieringer og legater fra Statens Kunstfond.

 

 

 

 

Lotte Thorsøe er uddannet glaspuster. Thorsøe har udviklet en teknik mellem glas og beton, der fremstiller abstrakte og dog genkendelige former.

 

 

 

 

 

 

Museet har også plads til mindre præsentationer i den indendørs cafeteria. I forårsperioden viser Vivi Christensen collager. Sommeren 2017 deltog  Christensen i en collage-workshop med den australske kunstner Deborah Kelly. Kelly var inviteret til museet i forbindelse med  SPACED 3: north by southeast, en udstilling og udveksling mellem Australien og Norden, og hvor museet var én af seks værter og samarbejdspartner i Norden. Tematikken for de workshops Deborah Kelly afholdt og deltog i under sit ophold var Imagine a future together.

 

Vivi Christensens collager bygger videre på denne tematik, at fortid, nutid og fremtid er forbundet. Hun håber at motiverne kan give stof til eftertanke og et håb for fremtiden, og opfordrer betragteren til at: “Gå på opdagelse, nyd farver og sammensætning!”

 

 

 

 

 

 

I rummet bagved Mindestuen, hvor bl.a. alle portrætter som gæstende kunstnere og venner til Harald Fuglsang og John Andersen har malet af museets grundlæggere er udstillet, finder man endnu én af museets bygningsmæssige knopskydninger – skulptur-galleriet. I forårsperioden laver museets ‘huskunstnere’ v. Helga Thagaard, Zoran Luka, Pia Skogberg en kombineret skulptur og maleri udstilling.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

UDSTILLINGER og pressemeddelelser 2018

påske/forårsudstilling 24.03 – 27.05.18

Gruppeudstilling med FAKTOR13

Pressemeddelelse:

Kunstnergruppen ”FAKTOR 13 – professionelle kunstnere i Silkeborg og omegn” 

Udstillingen viser individuelle værker af de 11 deltagende kunstnere samt et fælles projekt skabt til udstillingen med titlen ”Selvportræt i 3D”. Deltagende kunstnere er: Inge Lis Jørgensen, Jette Bækgaard, Karin Grünberger, Klaus Becker, Lis Rejnert Jensen, Marianne Fossgreen, Mette Mailund Strong, Nurith Miryam Lumer-Klabbers, Preben Frederiksen, Rigmor Bak Frederiksen og  Steen A. Hovmand.

FAKTOR 13 er en gruppe professionelle kunstnere, som har arbejdet sammen i flere år. Gruppen kaldte sig oprindeligt ”PROF Silkeborg – professionelle kunstnere i Silkeborg”, men har – i forbindelse med en intensivering af samarbejdet med hinanden og verden omkring – omdøbt sig til FAKTOR 13. Gruppen er udstillingsaktuel på KunstCentret Silkeborg Bad med udstillingen MELLEM RUM.

Udtryksmæssigt spænder gruppens kunstnere over tegning, grafik, foto, maleri, keramik, skulptur. Og hver især har gruppens kunstnere udstillet adskillige gange i ind- og udland.

FAKTOR 13 er summen af de implicerede kunstnere – og lidt til. Kunstnernes individuelle virke og værker er gruppens uundværlige grundlag og viser kunstnernes kunnen og gruppens mangfoldighed. Når værkerne bringes sammen – og når der derudover arbejdes med fælles temaer som udstillingen MELLEM RUM eller det aktuelle fælles projekt ”Selvportræt i 3D” – så skabes der klange og overtoner, som kun kan opstå af fællesskabet.

Selvportrættet er en kunstnerisk disciplin, som har været dyrket lige siden mennesket begyndte at udtrykke sig visuelt. Og i denne tid – hvor vi med mobiltelefoner har let adgang til at fotografere når som helst og allerhelst – vrimler det med selfies. FAKTOR 13 har valgt at præsentere sig selv på denne udstilling også med et selvportræt, men i 3D. Et portræt i flere dimensioner og i kunstnerens fulde højde. Et portræt der mere er et udtryk for et selv end en konkret gengivelse. I udstillingen bringes portrætterne sammen i et fælles rum. Et samspil af forskellighed. 

 www.faktor13.dk

 

——————————————————————————————————————————————————————

sommerudstilling 02.06- 05.08.18

Malte Fisker, Paule Ducourtial, Parul Modha, Carsten Krog Pedersen, John Farmelo, Zoran Luka

Pressemeddelelse:

Malte Fisker, bosat i København,  er uddannet fra Den Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Fisker arbejder med maleriet. Hans geometriske værker med lige linjer, krydsende striber, positive og negative former påført med matematisk præcision, trækker på en bred vifte af kulturelle, religiøse og symbolske referencer.  De gennemgående pigmenter, de røde jordfarver, der kommer fra jernoxid, kan spores helt tilbage til den tidligste kunst, i Lascaux hulerne i Frankrig. Farven er sidenhen den hyppigst brugte farve i kalkmalerier i danske kirker. Fiskers udstilling på Kirsten Kjærs museum har titlen “Red Oxides”. 

Som kunstneren selv forklarer:

“Udstillingen er inspireret af en rejse til Grand Canyon, hvor jeg vandrede ned i dalen og overnattede for dagen efter at gå op igen. At være totalt omgivet af røde jordfarver så langt øjet rakte gjorde et stort indtryk på mig, Stedet blev af det oprindelige folk opfattet som helligt, og det er min intention at udstillingen har et spirituelt islæt, og en meditativ atmosfære i kraft af gentagelserne af motiver og de røde jordfarvers rolige og dybe nuancer. Jeg vil skabe en stille og kontemplativ udstilling, der giver plads til fordybelse og hvor man skal tune sig ind på de subtile forskelle der ligger i værkerne. Ved første øjekast ser værkerne ret identiske ud, men ved nærmere eftersyn giver variationerne og detaljerne et bredt spektrum af oplevelser. Det er en konstant søgen efter at opnå den største effekt ud fra et minimum af komponenter.”

maltefisker.dk

Paule Ducourtial bor i Danmark og er uddannet MA i arkitektur fra Ecole d’Architecture Paris, 1994. Ducourtial finder sin primære inspiration i botanikkens verden, som hun bruger fragmentariskt i tegninger, relieffer og stedspecifikke værker. Udstillingen på Kirsten Kjærs Museum viser en serie af organiske værker på papir. Værkerne er udført i olie. De er nærmest en formmæssig fragmenteret og abstrakt dokumentation af af naturens formsprog, som Ducourtial maler i minimalistiske og æstetiske bevægelser over hele billedfladen. Ducourtial er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF). www.paule.dk

Parul Modha er født i Uganda af indiske forældre, opvokset i England, og bor nu i Danmark. Modha arbejder både to-og tredimensionelt med tegning og installationer, hvor hun med udgangspunkt i husholdnings- og hverdagsobjekter undersøger stemninger  og situationer. Mit arbejde kredser om enkulturation: de daglige situationer, beslutninger og dilemmaer man møder, når man ubevidst tilegner sig nye normer, og gradvist indlejrer en anden kultur i sin bevidsthed.” Modha er uddannet i England med MA i Fine Arts og medlem af  BKF. 

www.parulmodha.com

Carsten Krog Pedersen, fra Frøstrup arbejder med naturfotograf.i Vi glæder os til at vise hans udstilling “I forlængelse af Thy, med Bulbjerg som anker” museets koncertsal. Krog Pedersen beskriver sin fotoserie på følgende måde:

“Med hjertet bankende omkring Danmarks smukke fuglefjeld, Bulbjerg, strækker Hannæs sig fra havet mod fjorden og inkluderer bl.a. Nordeuropas største vådområde – Vejlerne. Hannæs binder Thy sammen med resten af Nordjylland og rummer store, urørte områder med mange vilde dyr. Hannæs – Danmarks mørke vildmark.”

https://www.billedsprog.dk

John Farmelo fra England, besøgte Kirsten Kjærs Museum allerede i 1989 og har siden sit første møde med museets grundlæggere Harald Fuglsang og John Andersen fulgt med i den bygnings- og indholdsmæssige udvikling som museet har gennemgået. Farmelo arbejder med grafiske tryk og på Sommerudstillingen viser han en række serigrafiske tryk fra 2016-2017, som er et resultat af en fotografisk serie fra 1980’erne. Motivet er opstået i samarbejde med en schweizisk balletdanser.

Zoran Luka, tilhører det faste stab på museet, hvor han blandt andet er leder for skulpturværkstedet og et kendt ansigt for museets gæster. Til sommerudstillingen vil han, med udgangspunkt i en 3D form, skabe en rumlig totalinstallation i et af separat gallerierne. Luka kommer oprindelig fra Balcan, og har været tilknyttet museet siden start 1990’erne.

www.zoranluka.com 

——————————————————————————————————————————————————————

Efterårsudstilling 15.08 -31.10.18

Pressemeddelelse:

Efterårsudstillingen består af tre gruppeudstillinger med i alt 26 kunstnere. Det er tre meget forskellige grupper. 5STK fra Viborg, arbejder koncept præget med dogmer,installationer og fællesprojekter. Silkeborg Grafisk Værksted, har til formål at styrke den grafiske kunst i Silkeborg og skabe  de bedste betingelser til værkstedets kunstnere . TONSART fra Aalborg og Skagen, har lavet tableauer over Kirsten Kjærs malerier.

“UDVEJE” – Kunstnergruppen består af de 3 kunstnere Helle Skydt, Annette Gerlif & Annette Hornskov Mørk, som mødes i et samarbejde. De sidste to dele af 5STK er enten andre kunstnere, der inviteres med til en udstilling eller fx fællesværker, installationer eller fællesvægge, der opbygges til den specifikke udstilling.

Annette Gerlif´s værker er ofte en sammenblanding af rumskabende linjer, geometriske former, mønstre, stærke farver samt organiske elementer. Hun arbejder ofte med perspektiv i hendes malerier.

I Annette Hornskov Mørks værker har  afgrænsningen i billedfladen en stor betydning for den abstrakte form, som lægges op på lærredet. Ofte synes værkerne at være lavet i ét ”ført” penselstrøg, som møder lærredet præcis lige dér, hvor kompositionen spænder stærkest.

Helle Skydt arbejder med forskellige medier.  Hun tegner  på lærred eller papir med ord i stedet for en streg og med et motivvalg, der altid har med vand at gøre. -Altid med blå tusch, der også refererer til vand. Fælles for alle Helle Skydts værker er en særlig fokus på komposition.

www.5stk.com

Følgende 17 kunstnere fra Silkeborg Grafisk Værksted udstiller:

 • Janis Lynn Frankø
 • Anders T Mortensen
 • Anne Grarup
 • Bente Aarøe
 • Birte Klit
 • Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen
 • Henrik Amorsen
 • Inge Therkelsen
 • Jenny Bilberg
 • Jytte Dunck Pedersen
 • Lilian Vestergaard
 • Lis Rejnert Jensen
 • Margit Vica Madsen
 • Mari Dahl
 • Nina Mølgård Knappe
 • Taina Hvidlykke
 • Susanne Helgesen

Udstillerne er som udgangspunkt udøvende, nyuddannede eller etablerede kunstnere med hver deres personlige billedsprog. 

Følgende er et citat fra deres infofolder:

Det Grafiske Værksted danner ramme om arbejdet med både nye og gamle grafiske teknikker. Vores formål er at etablere og udvikle tekniske faciliteter indenfor det professionelle grafiske felt, således at kunstnere tilknyttet værkstedet har de bedste betingelser for at udøve deres kunst. 

https://grafiskvaerkstedsilkeborg.com 

TONSART består af malerne Kirsten Brøndum, Grethe Mariann Maurseth, Anna Grethe Aaen samt keramiker Laila Stenderup. De har lavet et antal tableauer, fotografiske parafraser, hvor de selve agerer de afbildede mennesker, som Kirsten Kjær portrætterede. Endvidere er selve baggrunden på tableauerne nøje studeret og gengivet. En humoristisk og godt udarbejdet udstilling.

https://tonsart.dk   

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

UDSTILLINGER og pressemeddelelser 2017

Forårsudstilling 08.04.17 – 04.06.17

Museet har inviteret Kunstnergruppen VISUEL, www.visuel.one , til at udstille i alle gallerier.

VISUEL består af: Rasmus Bjørn. Anne Juul Christophersen. Pabi Chulo. Niels Corfitzen. Tine Helleshøj. Claes Otto Jennow. Caroline Krabbe. Rama King Nash. Jonas Pihl. Mette Rishøj. Ann-Lisbeth Albek Sanvig. Kristian Vodder Svensson. Lene Winther. mere info på: 
https://www.facebook.com/Visuel-649361388573565/

Pressemeddelelse:

Kirsten Kjærs museum starter udstillingssæsonen 2017 med udstillingen ”En usagt kerne”, hvor tretten anerkendte kunstnere fra kunstnersammenslutningen VISUEL fylder museet med kunst i særklasse.

”Vi ser virkelig frem til udstillingen på Kirsten Kjærs museum. Selvom alle kunstnerne i kunstnersammenslutningen VISUEL er kendte ansigter på kunstscenen, så er konstellationen VISUEL jo ret ny og vi er alle meget glade for at være blevet inviteret til at udstille på Kirsten Kjærs museum”, fortæller billedkunstner Anne Juul Christophersen, der er formand for VISUEL. Titlen på udstillingen ”En usagt kerne” er fundet med udgangspunkt i kunstnersammenslutningens manifest, der er forfattet af billedkunstner Jonas Pihl. Uddrag fra manifestet:

“Der kan ligge en masse pointer og historier i det visuelle i sig selv – som et billede er: Et visuelt statement i verden – uden ord. Som supplement kan det være yderst interessant at beskrive værket med ord; men der vil altid være en usagt kerne, om hvilken ordene drejer, som et lille planetsystem, eller partikler rundt om atomkernen. Denne kerne er billedet, skulpturen, værket – som dermed har sin visuelle berettigelse i verden. Ordene kunne ikke leve uden denne kerne blottet for ord.” Manifestet kan læses i sin fulde længde på VISUELS hjemmeside www.visuel.one.

—————————————————————————————————————————————————————-

Sommerudstilling 10.06.17 – 30.07.17

Pressemeddelelse:

Pia Fonnesbech er svensk og uddannet på kunstakademierne i Stockholm og Göteborg, og bor idag i København. Hendes malerier er en kompositorisk og koloristisk symfoni, hvor orientalske mønster danner baggrund for og er i samspil med de udvalgte objekter, som gengives med en overbevisende form bevidsthed. Fonnesbechs beskriver sin udstilling “Farve-eksplosioner” som : “en hyldest til livet og alt det smukke, livet er fyldt af og udstillingen er udsprunget af en længsel efter lys og farver i skyggen af alt det, der sker politisk og miljømæssigt rundt omkring i verden…

Anna Lindgren er også svensk og boende i København. Hendes maleriske praksis tager udgangspunkt  i et intuitivt billedsprog, hvor drøm, erindring og virkelighed flettes sammen i en fortælling der mimer en surreal og psykologisk verden. Det tilbagevendende motiv er den kvindelige figur der optræder i et fiktivt landskab, og hvor en  ekspressivt penselføring skaber et dramatisk tilstand, som står i modsætning til det stille beskrevne landskab. Lindgren er udover at være maler også en dygtig grafiker, og medlem af sammenslutningen Danske Grafiker.

Spis med øjnene, knogler i skiver og andet godt fra havet”, er titlen på udstillingen af Karen Bjerresgaard. Udstillingen viser en grafisk og skulpturel undersøgelse med tryk  af hval- og lammeknogle på rispapir, skulpturer lavet af sælknogle samt fotos af mikro – og makrokosmos fotograferet i Vestgrønland i 2015 og 2016. Bjerregaard er uddannet på kunstakademiet i København. Alle tre udstillere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF).

Seika Takahashi er en japansk uddannet keramiker, som er på et tre måneders artist-in-residence ophold på museet. Udover at lave en separatudstilling der viser resultater fra opholdet og en dokumentation over processen af opholdet, har Takahashi også kurateret en nyopsætning af museets keramiske samling. Samlingen er en donation af den afdøde læge Axel Kok Jensen, som består af cirka 200 keramiske arbejder, hovedsageligt af danske nulevende keramiker. Takahashi forklarer sine kuratoriske overvejelser i forbindelse med udvalg af værker og indbyrdes placering på følgende måde: “As part of the Japanese culture, everything has a front face. Even for a symmetric piece of pottery, one can define the front face, based on such things as little differences in the glazing or unintended deformity of the shape”.

——————————————————————————————————————————————————————

Artem with Friends, 05.08.17 – 27.08.17

——————————————————————————————————————————————————————

Efterårsudstilling, 02.09.17 – 29.10.17

Pressemeddelelse:

Lørdag 2. september kl. 14.00 åbner efterårsudstillingen, som også er den sidste for denne sæson. Fælles for udstillerne, Ole Prüter, Hanne Jermiin, Stefan Weidehoff, og Annette Falk Lund,er at de har en lokal tilknytning til Thisted, Hannæs respektive Jammerbugten.

I ”Corner Gallery” vises en retrospektiv udstilling af maler og litograf Ole Prüter. Hans malerier og akvareller er stærke og farverige og malet med både spontanitet og fantasi. Prüter boede ved Jammerbugten, og det er helt klart også havets verden, der har sat gang i fantasien. Det er ikke havets biologiske verden, der har været inspirationen, men havets rytme og musik og forestillingen om, at der meget dybt – dybere end noget ankertov når – bor et havfolk. På denne måde har han prøvet at skabe et skær over billederne og dermed gøre oplevelsesmulighederne større.” Prüter døde i 2016.

Tegner og grafiker Hanne Jermiin er bosat i Thisted.Gennem en årrække lavede hun illustrationer til udgivelser på Thisted Museum. Jermiin bemestrer en naturalistisk, præcis og beskrivende streg. Udstillingen kan ses i “New Gallery”.

Stefan Weidehoff, der udstiller i “Long Gallery”, er født 1954 i Hamburg og udstillede første gang på Kirsten Kjærs Museum i 1992. Hans malerier har en frisk og energisk streg, uden at det genkendelige i det stedspecifikke motiv går tabt. I foråret 2017 debuterede han på KP i Aarhus, som er én af de fire statsanerkendte censurerede udstillinger der afholdes hvert år. Weidehoff er oprindelig uddannet møbelsnedker og delvis bosat i Jammerbugten.

Annette Falk Lund er opvokset i Tyskland og bor i dag i Amtoft med udsigt til Limfjorden, hvilket også har påvirket og udvidet hendes motivvalg og tilgang til materiale. Motiverne skifter idag fra det mere fortællende til skildringer over det omkringliggende landskab, og lærredet er skiftet ud med Steinpapier.

Falk Lund beskriver sin udstilling som: “Værkerne er taget fra en tre års arbejdsperiode med papir, en særlig periode i mit arbejdsforløb, da jeg har haft fokus på oliemaling og lærreder gennem de sidste 20 år. Jeg har farvestærke billeder med i udstilling og enkelte billeder med et mere grafisk udtryk i sort og hvid.”

I de første to uger vil man kunne møde Falk Lund i udstillingen, hvor hun vil male motiver fra Kirsten Kjærs Museum og området udendørs. Titel på udstillingen er “Paperworks – portrait, landscape, fairy tale”, og den vises i “Sculpture Gallery”.

Derudover er der fernisering lørdag 9. september med kunstnergruppen “PLAN C” fra Aarhus. “PLAN C” består af Helga Bønsvig, Mariane Lyngsø, Pia Møller-Light, Lone Penstoft og Søren Romby – fem kunstnere der hver arbejder individuelt i en samtids-kunstnerisk kontekst.

—————————————————————————————————————————————————————–

OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBIT

Artist in Residence, Yinon Avior, exhibits in the Piano Room. 11.03 – 23.03.2017