Udstillings-sæson 2018 er nu planlagt. Vi takker for alle ansøgninger og den store interesse der er omkring at udstille på museet. 

Ang. udstillingsæson 2019 kan man beregne svar tidligst oktober 2018. OBS! Ansøgningen skal sendes som mail. 

 

UDSTILLINGER 2018

påske/forårsudstilling 24. marts – 27. maj

sommerudstilling 2. juni – 5.august

efterårsudstilling 11. august – 28. oktober

FERNISERING LØRDAG 11. august 14:00  

5STK 

 Grafisk Værksted Silkeborg

 

FERNISERING LØRDAG 1. september 14:00 

TONSART

 

Efterårsudstillingen består af tre gruppeudstillinger med i alt 26 kunstnere. Det er tre meget forskellige grupper. 5STK fra Viborg, arbejder koncept præget med dogmer,installationer og fællesprojekter. Silkeborg Grafisk Værksted, har til formål at styrke den grafiske kunst i Silkeborg og skabe  de bedste betingelser til værkstedets kunstnere . TONSART fra Aalborg og Skagen, har lavet tableauer over Kirsten Kjærs malerier.

www.5stk.com   https://grafiskvaerkstedsilkeborg.com  https://tonsart.dk

 

Præsentation af 5STK:

 

“UDVEJE” – Kirsten Kjærs Museum 2018

Kunstnergruppen består af de 3 kunstnere Helle Skydt, Annette Gerlif & Annette Hornskov Mørk, som mødes i et samarbejde. De sidste to dele af 5STK er enten andre kunstnere, der inviteres med til en udstilling eller fx fællesværker, installationer eller fællesvægge, der opbygges til den specifikke udstilling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annette Gerlif

Annette Gerlif´s værker er ofte en sammenblanding af rumskabende linjer, geometriske former, mønstre, stærke farver samt organiske elementer. Hun arbejder ofte med perspektiv i hendes malerier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annette Hornskov Mørk

I Annette Hornskov Mørks værker har  afgrænsningen i billedfladen en stor betydning for den abstrakte form, som lægges op på lærredet. Ofte synes værkerne at være lavet i ét ”ført” penselstrøg, som møder lærredet præcis lige dér, hvor kompositionen spænder stærkest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Helle Skydt

Helle Skydt arbejder med forskellige medier.  Hun tegner  på lærred eller papir med ord i stedet for en streg og med et motivvalg, der altid har med vand at gøre. -Altid med blå tusch, der også refererer til vand. Fælles for alle Helle Skydts værker er en særlig fokus på komposition.

 

 

Præsentation af Silkeborg Grafisk Værksted:

Følgende 17 kunstnere udstiller i to af museets gallerier:

 • Janis Lynn Frankø
 • Anders T Mortensen*
 • Anne Grarup
 • Bente Aarøe
 • Birte Klit
 • Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen*
 • Henrik Amorsen
 • Inge Therkelsen
 • Jenny Bilberg
 • Jytte Dunck Pedersen*
 • Lilian Vestergaard
 • Lis Rejnert Jensen
 • Margit Vica Madsen
 • Mari Dahl
 • Nina Mølgård Knappe
 • Taina Hvidlykke
 • Susanne Helgesen

 

Udstillerne er som udgangspunkt udøvende, nyuddannede eller etablerede kunstnere med hver deres personlige billedsprog. 

Følgende er et citat fra deres infofolder:

Det Grafiske Værksted danner ramme om arbejdet med både nye og gamle grafiske teknikker. Vores formål er at etablere og udvikle tekniske faciliteter indenfor det professionelle grafiske felt, således at kunstnere tilknyttet værkstedet har de bedste betingelser for at udøve deres kunst.

Det er tillige et formål at iværksætte aktiviteter, kurser, ekskursioner, udvekslinger, foredrag og arrangementer til frem- me af den grafiske kunst i Silkeborg. Vi er et levende, åbent og korresponderende værksted med plads til fordybelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders T Mortensen*

 

 

Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen*

 

 

       

Jytte Dunck Pedersen*

 

Præsentation af TONSART:

“Parafraser af maleren Kirsten Kjærs værker” – Kirsten Kjærs Museum 2018

TONSART består af malerne Kirsten Brøndum, Grethe Mariann Maurseth, Anna Grethe Aaen samt keramiker Laila Stenderup. De har lavet et antal tableauer, fotografiske parafraser, hvor de selve agerer de afbildede mennesker, som Kirsten Kjær portrætterede. Endvidere er selve baggrunden på tableauerne nøje studeret og gengivet. En humoristisk og godt udarbejdet udstilling. Fernisering 1. september 14:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIDLIGERE 2018:

sommerudstilling 2. juni – 5.august

 Malte Fisker, Paule Ducourtial, Parul Modha, Carsten Krog Pedersen, John Farmelo, Zoran Luka

info:

Malte Fisker, bosat i København,  er uddannet fra Den Kongelige Danske Kunstakademi i 2013. Fisker arbejder med maleriet. Hans geometriske værker med lige linjer, krydsende striber, positive og negative former påført med matematisk præcision, trækker på en bred vifte af kulturelle, religiøse og symbolske referencer.  De gennemgående pigmenter, de røde jordfarver, der kommer fra jernoxid, kan spores helt tilbage til den tidligste kunst, i Lascaux hulerne i Frankrig. Farven er sidenhen den hyppigst brugte farve i kalkmalerier i danske kirker. Fiskers udstilling på Kirsten Kjærs museum har titlen “Red Oxides”. 

Som kunstneren selv forklarer:

“Udstillingen er inspireret af en rejse til Grand Canyon, hvor jeg vandrede ned i dalen og overnattede for dagen efter at gå op igen. At være totalt omgivet af røde jordfarver så langt øjet rakte gjorde et stort indtryk på mig, Stedet blev af det oprindelige folk opfattet som helligt, og det er min intention at udstillingen har et spirituelt islæt, og en meditativ atmosfære i kraft af gentagelserne af motiver og de røde jordfarvers rolige og dybe nuancer. Jeg vil skabe en stille og kontemplativ udstilling, der giver plads til fordybelse og hvor man skal tune sig ind på de subtile forskelle der ligger i værkerne. Ved første øjekast ser værkerne ret identiske ud, men ved nærmere eftersyn giver variationerne og detaljerne et bredt spektrum af oplevelser. Det er en konstant søgen efter at opnå den største effekt ud fra et minimum af komponenter.”

maltefisker.dk

 

Paule Ducourtial bor i Danmark og er uddannet MA i arkitektur fra Ecole d’Architecture Paris, 1994. Ducourtial finder sin primære inspiration i botanikkens verden, som hun bruger fragmentariskt i tegninger, relieffer og stedspecifikke værker. Udstillingen på Kirsten Kjærs Museum viser en serie af organiske værker på papir. Værkerne er udført i olie. De er nærmest en formmæssig fragmenteret og abstrakt dokumentation af af naturens formsprog, som Ducourtial maler i minimalistiske og æstetiske bevægelser over hele billedfladen. Ducourtial er medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF). www.paule.dk

 

Parul Modha er født i Uganda af indiske forældre, opvokset i England, og bor nu i Danmark. Modha arbejder både to-og tredimensionelt med tegning og installationer, hvor hun med udgangspunkt i husholdnings- og hverdagsobjekter undersøger stemninger  og situationer. Mit arbejde kredser om enkulturation: de daglige situationer, beslutninger og dilemmaer man møder, når man ubevidst tilegner sig nye normer, og gradvist indlejrer en anden kultur i sin bevidsthed.” Modha er uddannet i England med MA i Fine Arts og medlem af  BKF.

www.parulmodha.com

Carsten Krog Pedersen, fra Frøstrup arbejder med naturfotograf.i Vi glæder os til at vise hans udstilling “I forlængelse af Thy, med Bulbjerg som anker” museets koncertsal. Krog Pedersen beskriver sin fotoserie på følgende måde:

“Med hjertet bankende omkring Danmarks smukke fuglefjeld, Bulbjerg, strækker Hannæs sig fra havet mod fjorden og inkluderer bl.a. Nordeuropas største vådområde – Vejlerne. Hannæs binder Thy sammen med resten af Nordjylland og rummer store, urørte områder med mange vilde dyr. Hannæs – Danmarks mørke vildmark.”

https://www.billedsprog.dk

John Farmelo fra England, besøgte Kirsten Kjærs Museum allerede i 1989 og har siden sit første møde med museets grundlæggere Harald Fuglsang og John Andersen fulgt med i den bygnings- og indholdsmæssige udvikling som museet har gennemgået. Farmelo arbejder med grafiske tryk og på Sommerudstillingen viser han en række serigrafiske tryk fra 2016-2017, som er et resultat af en fotografisk serie fra 1980’erne. Motivet er opstået i samarbejde med en schweizisk balletdanser.

Zoran Luka, tilhører det faste stab på museet, hvor han blandt andet er leder for skulpturværkstedet og et kendt ansigt for museets gæster. Til sommerudstillingen vil han, med udgangspunkt i en 3D form, skabe en rumlig totalinstallation i et af separat gallerierne. Luka kommer oprindelig fra Balcan, og har været tilknyttet museet siden start 1990’erne.

påske/forårsudstilling 24. marts – 27. maj

Gruppeudstilling med FAKTOR13 https://faktor13.com/

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

UDSTILLINGER og pressemeddelelser 2017

Forårsudstilling 08.04.17 – 04.06.17

Museet har inviteret Kunstnergruppen VISUEL, www.visuel.one , til at udstille i alle gallerier.

VISUEL består af: Rasmus Bjørn. Anne Juul Christophersen. Pabi Chulo. Niels Corfitzen. Tine Helleshøj. Claes Otto Jennow. Caroline Krabbe. Rama King Nash. Jonas Pihl. Mette Rishøj. Ann-Lisbeth Albek Sanvig. Kristian Vodder Svensson. Lene Winther. mere info på: 
https://www.facebook.com/Visuel-649361388573565/

Pressemeddelelse:

Kirsten Kjærs museum starter udstillingssæsonen 2017 med udstillingen ”En usagt kerne”, hvor tretten anerkendte kunstnere fra kunstnersammenslutningen VISUEL fylder museet med kunst i særklasse.

”Vi ser virkelig frem til udstillingen på Kirsten Kjærs museum. Selvom alle kunstnerne i kunstnersammenslutningen VISUEL er kendte ansigter på kunstscenen, så er konstellationen VISUEL jo ret ny og vi er alle meget glade for at være blevet inviteret til at udstille på Kirsten Kjærs museum”, fortæller billedkunstner Anne Juul Christophersen, der er formand for VISUEL. Titlen på udstillingen ”En usagt kerne” er fundet med udgangspunkt i kunstnersammenslutningens manifest, der er forfattet af billedkunstner Jonas Pihl. Uddrag fra manifestet:

“Der kan ligge en masse pointer og historier i det visuelle i sig selv – som et billede er: Et visuelt statement i verden – uden ord. Som supplement kan det være yderst interessant at beskrive værket med ord; men der vil altid være en usagt kerne, om hvilken ordene drejer, som et lille planetsystem, eller partikler rundt om atomkernen. Denne kerne er billedet, skulpturen, værket – som dermed har sin visuelle berettigelse i verden. Ordene kunne ikke leve uden denne kerne blottet for ord.” Manifestet kan læses i sin fulde længde på VISUELS hjemmeside www.visuel.one.

—————————————————————————————————————————————————————-

Sommerudstilling 10.06.17 – 30.07.17

Pressemeddelelse:

Pia Fonnesbech er svensk og uddannet på kunstakademierne i Stockholm og Göteborg, og bor idag i København. Hendes malerier er en kompositorisk og koloristisk symfoni, hvor orientalske mønster danner baggrund for og er i samspil med de udvalgte objekter, som gengives med en overbevisende form bevidsthed. Fonnesbechs beskriver sin udstilling “Farve-eksplosioner” som : “en hyldest til livet og alt det smukke, livet er fyldt af og udstillingen er udsprunget af en længsel efter lys og farver i skyggen af alt det, der sker politisk og miljømæssigt rundt omkring i verden…

 

Anna Lindgren er også svensk og boende i København. Hendes maleriske praksis tager udgangspunkt  i et intuitivt billedsprog, hvor drøm, erindring og virkelighed flettes sammen i en fortælling der mimer en surreal og psykologisk verden. Det tilbagevendende motiv er den kvindelige figur der optræder i et fiktivt landskab, og hvor en  ekspressivt penselføring skaber et dramatisk tilstand, som står i modsætning til det stille beskrevne landskab. Lindgren er udover at være maler også en dygtig grafiker, og medlem af sammenslutningen Danske Grafiker.

 

Spis med øjnene, knogler i skiver og andet godt fra havet”, er titlen på udstillingen af Karen Bjerresgaard. Udstillingen viser en grafisk og skulpturel undersøgelse med tryk  af hval- og lammeknogle på rispapir, skulpturer lavet af sælknogle samt fotos af mikro – og makrokosmos fotograferet i Vestgrønland i 2015 og 2016. Bjerregaard er uddannet på kunstakademiet i København. Alle tre udstillere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF).

 

Seika Takahashi er en japansk uddannet keramiker, som er på et tre måneders artist-in-residence ophold på museet. Udover at lave en separatudstilling der viser resultater fra opholdet og en dokumentation over processen af opholdet, har Takahashi også kurateret en nyopsætning af museets keramiske samling. Samlingen er en donation af den afdøde læge Axel Kok Jensen, som består af cirka 200 keramiske arbejder, hovedsageligt af danske nulevende keramiker. Takahashi forklarer sine kuratoriske overvejelser i forbindelse med udvalg af værker og indbyrdes placering på følgende måde: “As part of the Japanese culture, everything has a front face. Even for a symmetric piece of pottery, one can define the front face, based on such things as little differences in the glazing or unintended deformity of the shape”.

——————————————————————————————————————————————————————

Artem with Friends, 05.08.17 – 27.08.17

——————————————————————————————————————————————————————

Efterårsudstilling, 02.09.17 – 29.10.17

Pressemeddelelse:

Lørdag 2. september kl. 14.00 åbner efterårsudstillingen, som også er den sidste for denne sæson. Fælles for udstillerne, Ole Prüter, Hanne Jermiin, Stefan Weidehoff, og Annette Falk Lund,er at de har en lokal tilknytning til Thisted, Hannæs respektive Jammerbugten.

I ”Corner Gallery” vises en retrospektiv udstilling af maler og litograf Ole Prüter. Hans malerier og akvareller er stærke og farverige og malet med både spontanitet og fantasi. Prüter boede ved Jammerbugten, og det er helt klart også havets verden, der har sat gang i fantasien. Det er ikke havets biologiske verden, der har været inspirationen, men havets rytme og musik og forestillingen om, at der meget dybt – dybere end noget ankertov når – bor et havfolk. På denne måde har han prøvet at skabe et skær over billederne og dermed gøre oplevelsesmulighederne større.” Prüter døde i 2016.

Tegner og grafiker Hanne Jermiin er bosat i Thisted.Gennem en årrække lavede hun illustrationer til udgivelser på Thisted Museum. Jermiin bemestrer en naturalistisk, præcis og beskrivende streg. Udstillingen kan ses i “New Gallery”.

Stefan Weidehoff, der udstiller i “Long Gallery”, er født 1954 i Hamburg og udstillede første gang på Kirsten Kjærs Museum i 1992. Hans malerier har en frisk og energisk streg, uden at det genkendelige i det stedspecifikke motiv går tabt. I foråret 2017 debuterede han på KP i Aarhus, som er én af de fire statsanerkendte censurerede udstillinger der afholdes hvert år. Weidehoff er oprindelig uddannet møbelsnedker og delvis bosat i Jammerbugten.

Annette Falk Lund er opvokset i Tyskland og bor i dag i Amtoft med udsigt til Limfjorden, hvilket også har påvirket og udvidet hendes motivvalg og tilgang til materiale. Motiverne skifter idag fra det mere fortællende til skildringer over det omkringliggende landskab, og lærredet er skiftet ud med Steinpapier.

Falk Lund beskriver sin udstilling som: “Værkerne er taget fra en tre års arbejdsperiode med papir, en særlig periode i mit arbejdsforløb, da jeg har haft fokus på oliemaling og lærreder gennem de sidste 20 år. Jeg har farvestærke billeder med i udstilling og enkelte billeder med et mere grafisk udtryk i sort og hvid.”

I de første to uger vil man kunne møde Falk Lund i udstillingen, hvor hun vil male motiver fra Kirsten Kjærs Museum og området udendørs. Titel på udstillingen er “Paperworks – portrait, landscape, fairy tale”, og den vises i “Sculpture Gallery”.

Derudover er der fernisering lørdag 9. september med kunstnergruppen “PLAN C” fra Aarhus. “PLAN C” består af Helga Bønsvig, Mariane Lyngsø, Pia Møller-Light, Lone Penstoft og Søren Romby – fem kunstnere der hver arbejder individuelt i en samtids-kunstnerisk kontekst.

—————————————————————————————————————————————————————–

OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBIT

Artist in Residence, Yinon Avior, exhibits in the Piano Room. 11.03 – 23.03.2017