Udstillings-sæson 2018 er nu planlagt. Vi takker for alle ansøgninger og den store interesse der er omkring at udstille på museet. 

Ang. udstillingsæson 2019 kan man beregne svar tidligst oktober 2018. OBS! Ansøgningen skal sendes som mail. 

 

UDSTILLINGER 2018

påske/forårsudstilling 24. marts – 27. maj

sommerudstilling 2. juni – 5.august

efterårsudstilling 11. august – 28. oktober

 

påske/forårsudstilling 24. marts – 27. maj

Fernisering 24. marts 14.00-17.00

Gruppeudstilling med FAKTOR13 https://faktor13.com/

 

sommerudstilling 2. juni – 5.august

Fernisering 2. juni 14.00-17.00

Separatudstillinger med Malte Fisker, Paule Ducourtial, Parul Modha, Zoran Luka og John Farmelo 

http://maltefisker.dk www.parulmodha.com www.paule.dk  http://zoranluka.com 

 

efterårsudstilling 11. august – 28. oktober

Fernisering 11. august 14.00-17.00

Gruppeudstillinger med Grafisk Værksted Silkeborg og 5STK 

https://grafiskvaerkstedsilkeborg.com www.5stk.com

Fernisering 1. september 14.00-17.00

TONSART

http://tonsart.dk

 

 

—————————————————————————————————————————————————————–

UDSTILLINGER og pressemeddelelser 2017

Forårsudstilling 08.04.17 – 04.06.17

Museet har inviteret Kunstnergruppen VISUEL, www.visuel.one , til at udstille i alle gallerier.

VISUEL består af: Rasmus Bjørn. Anne Juul Christophersen. Pabi Chulo. Niels Corfitzen. Tine Helleshøj. Claes Otto Jennow. Caroline Krabbe. Rama King Nash. Jonas Pihl. Mette Rishøj. Ann-Lisbeth Albek Sanvig. Kristian Vodder Svensson. Lene Winther. mere info på: 
https://www.facebook.com/Visuel-649361388573565/

Pressemeddelelse:

Kirsten Kjærs museum starter udstillingssæsonen 2017 med udstillingen ”En usagt kerne”, hvor tretten anerkendte kunstnere fra kunstnersammenslutningen VISUEL fylder museet med kunst i særklasse.

”Vi ser virkelig frem til udstillingen på Kirsten Kjærs museum. Selvom alle kunstnerne i kunstnersammenslutningen VISUEL er kendte ansigter på kunstscenen, så er konstellationen VISUEL jo ret ny og vi er alle meget glade for at være blevet inviteret til at udstille på Kirsten Kjærs museum”, fortæller billedkunstner Anne Juul Christophersen, der er formand for VISUEL. Titlen på udstillingen ”En usagt kerne” er fundet med udgangspunkt i kunstnersammenslutningens manifest, der er forfattet af billedkunstner Jonas Pihl. Uddrag fra manifestet:

“Der kan ligge en masse pointer og historier i det visuelle i sig selv – som et billede er: Et visuelt statement i verden – uden ord. Som supplement kan det være yderst interessant at beskrive værket med ord; men der vil altid være en usagt kerne, om hvilken ordene drejer, som et lille planetsystem, eller partikler rundt om atomkernen. Denne kerne er billedet, skulpturen, værket – som dermed har sin visuelle berettigelse i verden. Ordene kunne ikke leve uden denne kerne blottet for ord.” Manifestet kan læses i sin fulde længde på VISUELS hjemmeside www.visuel.one.

—————————————————————————————————————————————————————-

Sommerudstilling 10.06.17 – 30.07.17

Pressemeddelelse:

Pia Fonnesbech er svensk og uddannet på kunstakademierne i Stockholm og Göteborg, og bor idag i København. Hendes malerier er en kompositorisk og koloristisk symfoni, hvor orientalske mønster danner baggrund for og er i samspil med de udvalgte objekter, som gengives med en overbevisende form bevidsthed. Fonnesbechs beskriver sin udstilling “Farve-eksplosioner” som : “en hyldest til livet og alt det smukke, livet er fyldt af og udstillingen er udsprunget af en længsel efter lys og farver i skyggen af alt det, der sker politisk og miljømæssigt rundt omkring i verden…

 

Anna Lindgren er også svensk og boende i København. Hendes maleriske praksis tager udgangspunkt  i et intuitivt billedsprog, hvor drøm, erindring og virkelighed flettes sammen i en fortælling der mimer en surreal og psykologisk verden. Det tilbagevendende motiv er den kvindelige figur der optræder i et fiktivt landskab, og hvor en  ekspressivt penselføring skaber et dramatisk tilstand, som står i modsætning til det stille beskrevne landskab. Lindgren er udover at være maler også en dygtig grafiker, og medlem af sammenslutningen Danske Grafiker.

 

Spis med øjnene, knogler i skiver og andet godt fra havet”, er titlen på udstillingen af Karen Bjerresgaard. Udstillingen viser en grafisk og skulpturel undersøgelse med tryk  af hval- og lammeknogle på rispapir, skulpturer lavet af sælknogle samt fotos af mikro – og makrokosmos fotograferet i Vestgrønland i 2015 og 2016. Bjerregaard er uddannet på kunstakademiet i København. Alle tre udstillere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund (BKF).

 

Seika Takahashi er en japansk uddannet keramiker, som er på et tre måneders artist-in-residence ophold på museet. Udover at lave en separatudstilling der viser resultater fra opholdet og en dokumentation over processen af opholdet, har Takahashi også kurateret en nyopsætning af museets keramiske samling. Samlingen er en donation af den afdøde læge Axel Kok Jensen, som består af cirka 200 keramiske arbejder, hovedsageligt af danske nulevende keramiker. Takahashi forklarer sine kuratoriske overvejelser i forbindelse med udvalg af værker og indbyrdes placering på følgende måde: “As part of the Japanese culture, everything has a front face. Even for a symmetric piece of pottery, one can define the front face, based on such things as little differences in the glazing or unintended deformity of the shape”.

——————————————————————————————————————————————————————

Artem with Friends, 05.08.17 – 27.08.17

——————————————————————————————————————————————————————

Efterårsudstilling, 02.09.17 – 29.10.17

Pressemeddelelse:

Lørdag 2. september kl. 14.00 åbner efterårsudstillingen, som også er den sidste for denne sæson. Fælles for udstillerne, Ole Prüter, Hanne Jermiin, Stefan Weidehoff, og Annette Falk Lund,er at de har en lokal tilknytning til Thisted, Hannæs respektive Jammerbugten.

I ”Corner Gallery” vises en retrospektiv udstilling af maler og litograf Ole Prüter. Hans malerier og akvareller er stærke og farverige og malet med både spontanitet og fantasi. Prüter boede ved Jammerbugten, og det er helt klart også havets verden, der har sat gang i fantasien. Det er ikke havets biologiske verden, der har været inspirationen, men havets rytme og musik og forestillingen om, at der meget dybt – dybere end noget ankertov når – bor et havfolk. På denne måde har han prøvet at skabe et skær over billederne og dermed gøre oplevelsesmulighederne større.” Prüter døde i 2016.

Tegner og grafiker Hanne Jermiin er bosat i Thisted.Gennem en årrække lavede hun illustrationer til udgivelser på Thisted Museum. Jermiin bemestrer en naturalistisk, præcis og beskrivende streg. Udstillingen kan ses i “New Gallery”.

Stefan Weidehoff, der udstiller i “Long Gallery”, er født 1954 i Hamburg og udstillede første gang på Kirsten Kjærs Museum i 1992. Hans malerier har en frisk og energisk streg, uden at det genkendelige i det stedspecifikke motiv går tabt. I foråret 2017 debuterede han på KP i Aarhus, som er én af de fire statsanerkendte censurerede udstillinger der afholdes hvert år. Weidehoff er oprindelig uddannet møbelsnedker og delvis bosat i Jammerbugten.

Annette Falk Lund er opvokset i Tyskland og bor i dag i Amtoft med udsigt til Limfjorden, hvilket også har påvirket og udvidet hendes motivvalg og tilgang til materiale. Motiverne skifter idag fra det mere fortællende til skildringer over det omkringliggende landskab, og lærredet er skiftet ud med Steinpapier.

Falk Lund beskriver sin udstilling som: “Værkerne er taget fra en tre års arbejdsperiode med papir, en særlig periode i mit arbejdsforløb, da jeg har haft fokus på oliemaling og lærreder gennem de sidste 20 år. Jeg har farvestærke billeder med i udstilling og enkelte billeder med et mere grafisk udtryk i sort og hvid.”

I de første to uger vil man kunne møde Falk Lund i udstillingen, hvor hun vil male motiver fra Kirsten Kjærs Museum og området udendørs. Titel på udstillingen er “Paperworks – portrait, landscape, fairy tale”, og den vises i “Sculpture Gallery”.

Derudover er der fernisering lørdag 9. september med kunstnergruppen “PLAN C” fra Aarhus. “PLAN C” består af Helga Bønsvig, Mariane Lyngsø, Pia Møller-Light, Lone Penstoft og Søren Romby – fem kunstnere der hver arbejder individuelt i en samtids-kunstnerisk kontekst.

—————————————————————————————————————————————————————–

OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBITION_OFF-SEASON EXHIBIT

Artist in Residence, Yinon Avior, exhibits in the Piano Room. 11.03 – 23.03.2017