KOMMENDE KONCERTER

ATLAS – In Concert

12. oktober 20:00

Kirsten Kjærs Museum inviterer til en koncert med ATLAS:
Kenneth Dahl Knudsen (komposition, arrangør, bas)
Wassim Mukdad (oud)
Ertan Tekin (duduk)
Eyal Lovett (piano)
Ganna Gryniva (sang)
Marius Ungureanu (bratsch)

 

Med sin nye sekstet har Knudsen allieret sig med en række fantastiske musikere med rod i forskellige traditioner. Den fortræffelige oud-virtuos (et traditionelt mellemøstligt strengeinstrument) Wassim Mukdad er rundet af den klassiske syriske musik, mens duduk spilleren (en traditionel fløjte) Ertan Tekin er en overbevisende formidler af traditionel kurdisk musik og kultur. Den israelske jazzpianist Eyal Lovett har en forkærlighed for Bachs fugaer, og formår med sit spil at bygge arkitektoniske lydbilleder af Jerusalems travle, kaotisk duftende gader. Længere nordpå finder vi den ukrainske folkesangerinde Ganna Gryniva, som med en særlig vildskab trækker den østeuropæiske folklore ind i et moderne elektronisk og loopende univers. Ensemblet fuldendes af den rumænske viola-spiller Marius Ungureanu – en sand naturkraft af et menneske, som både. har været transsylvansk folkemusiker og solist i store europæiske symfoniorkestre.

Billetter købes via: place2book.com/da/sw2/sales/c3csbf5hyu

Mere info på: https://www.facebook.com/events/1729576604098575 

“LǡrLår | wir sind” – performativ dans

Fredag 8. oktober kl. 19.00 -20.30
Lørdag 9. oktober kl. 19.00 – 20.30

pris: 100 kr købes ved indgangen

LǡrLår | wir sind – et dansestykke om kroppens visdom og rettigheder

Lårlår er et imaginært ord af gammelengelsk / skandinavisk oprindelse, som hentyder til noget som “lårkundskab”. LǡrLår står altså for “kroppens visdom”. Ordet lyder også minder om den engelske “lov” som betegnelse for lov og regler eller en lidt afslappet lille sang …

Victoria Haukes arbejde bygger på en sensorisk forståelse af kroppen og følelserne: hvordan reagerer kroppen, cellerne, strømmen i kroppen på den (liv) situation, den er omgivet af? Efter 18 måneder med SarsCov2 kan vi alle tydeligt mærke, hvad vores kroppe er indhyllet i.

Sammen med Robin Rohrmann (dans og stemme) og Andi Otto (komposition) udforsker Victoria Hauke ​​i danseværket LǡrLår de følelser og fysiske reaktioner, der har spredt sig i deres kroppe i løbet af det sidste halvandet år. Hvad er deres forhold til kroppens rettigheder og værdighed?

De to dansere, Robin og Victoria, kommunikerer gennem deres vejrtrækning, de sætter mod og vrede i aktion, tester grænser, og de konfronterer den altid nærværende følelse af ustabilitet. De fejrer deres livlighed og synger om livets skønhed efter at have accepteret dødens kendsgerning.

Alle de bevægelige legemers impulser på trægulvet i den elektronisk forberedte scene omdannes til lyd og toner – som en seismografisk artikulation af kropslig energi og følelser.

Kunstnerne bygger en bro mellem den intime opfattelse af ens egen kropslighed og det “ydre”. De inviterer således til sensorisk interaktion med den nuværende mangesidede samfundssituation, som ikke nødvendigvis er indlysende eller kan beskrives verbalt.

“LǡrLår | wir sind” er støttet af Hamburg Ministry for Culture and Media
TEAM

Choreography: Victoria Hauke
Dance, Voice: Robin Rohrmann, Victoria Hauke
Composition : Andi Otto
Dramaturgical assistance: Barbara Schmidt-Rohr, Leo Hofman, Robin Rohrmann
Costume design: Claudia Valorzi
Lighting: Henning Eggers
Press work: Stückliesel
Production assistance: Isabelle Rohlfs, Veit Kenner
Photography: Anja Beutler, Florian Schmuck
Video: Florian Schmuck
Graphics: Total Eclipse of the Heart.

MIRA KVARTETTEN

26. september kl 16:00

Kirsten Kjærs Museum inviterer til en koncert med Mira Kvartetten:
Signe Madsen, violin
Birgitte Bærentzen Pihl, violin
Anna Dahl, bratsch
Vincent Stadlmair, cello
Værker af:
Henry Purcell
Dmitrij Sjostakovitj
Johann Sebastian Bach
Mira Kvartetten er kendt for sin gode publikumskontakt, hvor de formidler deres viden om de spillede værker på en uformel, men særdeles nærværende måde.
I sæsonen 2019-2020 kunne Mira Kvartetten fejre 20-års jubilæum som fast ensemble, og kvartetten er således en af de længst eksisterende aktive strygekvartetter herhjemme i dag. Det mærkes på sammenspillet, som er tæt og præget af stor lydhørhed, og hvor de fire musikere i fællesskab lægger en omhyggelig arbejdsindsats i hvert enkelt musikstykke for at udforske og forfine dets særlige udtryk og karakter.
Violinisterne Signe Madsen og Birgitte Bærentzen Pihl viderefører det bedste fra den danske strygekvartet-tradition fra deres fælles læremester, Tutter Givskov. Anna Dahl er opfostret i den gode polske bratschskole og efteruddannet som kammermusiker på Yale University i USA, og cellist Vincent Stadlmair har rødder i den centraleuropæiske tradition i Wien, hvor han i mange år spillede i den berømte Franz Schubert Quartett-Wien.
Pris: 100 kr. Entre til Kirsten Kjærs Museum er inkluderet i prisen.
Billetter købes ved indgangen.

JORDENS TONER ENSEMBLE

25. september kl. 16:00

En meditativ koncert med Duoen JORDENS TONER ENSEMBLE, hvor nordiske  og vestafrikanske toner og rytmer mødes og skaber en fælles klangunivers.

Klaverets rolige klange og enkle melodier blandes med koraens dynamik og rytmiske fraseringer og finesser. De kommer med egne kompositioner og der synges på dansk, fransk, bulgarsk og Bambara.

Karen Svane Jørgensen (piano og vokal) har en lang karriere som musiker, sanger og underviser. Har optrådt i ind- og udland med bl.a. gruppen Radiant Arcadia og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Basiru Suso (kora og vokal) har studeret ved Institut National des Arts i Bamako, Mali og har boet i Danmark siden 1997. Født i Gambia og opvokset i Mali. Familien Suso har i mange generationer været førende indenfor kora musikken i Vest Afrika.
Basiru Suso spiller bl.a. sammen med følgende musikere i Danmark; Jorge Degas, Palle Mikkelborg, Moussa Diallo, Mikkel Nordsø, Jakob Andersen og Klaus Menzer.

Pris:
100 kr. Entre til Kirsten Kjærs Museum er inkluderet i prisen.  Gratis for personer under 18 år.

MUSIKALSK FOREDRAG og RELEASE
“DIMMA – a tribute to Jan Johansson”

19.september kl. 15:00

Releasekoncerten med ENSEMBLE EDGE og deres plade “Dimma – a tribute to Jan Johansson” er desværre aflyst grundet manglende finansiering.
I stedet åbner vi op for at alle interesserede og inkarnerede Jan Johansson entusiaster kan komme til dette hyggelige musikalske foredrag.
Her vil ENSEMBLE EDGE-projektleder, sanger og musiker Martha Marie Petri fortælle om jazzlegenden Jan Johansson samt den praktiske og musikalske tilblivelse af pladen “Dimma – a tribute to Jan Johansson”. Martha har arbejdet på Jan Johansson projektet siden 2018 og hun vil undervejs i sin fortælling supplere med billeder, video-klip, musikalske uddrag og anekdoter fra indspilningsprocessen, som foregik på Kirsten Kjærs Museum i John’s Hall.
Efter foredraget er det muligt at købe “Dimma” som CD samt kaffe og kringle i museets café, mens “Dimma” spiller på anlægget.

“DIMMA – a tribute to Jan Johansson” udgives d. 16. september 2021 på Storyville Records.

Baggrund:
I 1964 udgav Skandinaviens største jazzikon, pianisten Jan Johansson, sammen med bassisten Georg Riedel albummet Jazz på svenska. Det er et album, som stadig anses for at være en af de bedst sælgende og mest legendariske jazzudgivelser i Norden. Johansson var en musiker med en særpræget, modig og fintfølt sans for at kombinere flere stilarter – herunder jazz- og folkemusik. Med sit enkle anslag på klaveret skabte han en unik og melankolsk lyd, som mange lyttere forbinder direkte med nordisk identitet og historie. Havde det ikke været for en tragisk trafikulykke i 1968, ville Jan Johansson være fyldt 90 år d. 16. september 2021.

Pris:
75 kr.  Entre til Kirsten Kjærs Museum er inkluderet i prisen. Gratis for personer under 18 år.

 

 

 

Tidligere koncerter

Koncert med Anna Dahl (bratsch) og Tore Mortensen (piano)
29.08.21

Musikerne fortæller at:
Hensigten med denne koncert er at formidle god og velkendt musik, som vi selv holder af, i en let og uhøjtidelig stemning.

Anna Dahl er til daglig bratschist i Mira Kvartetten og Aalborg Symfoniorkester samt tidligere solobratschist i Aalborg og Aarhus Symfoniorkestre.
Tore Mortensen er lektor emeritus i musikvidenskab ved Aalborg Universitet samt tidligere organist og mangeårig musikanmelder ved Nordjyske Stiftstidende.

KONCERT med Anders Elten og studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium
23.08.21

Talentfulde slagtøjsspillere fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) byder indenfor til en spændende sommerkoncert med klassisk musik for enhver smag.
Musik af bl.a. J.S. Bach, A. Piazzolla, L.V. Beethoven, John Psathas samt Louis Aguirre.
Ensemblet ledes af Anders Elten, som underviser i marimba på DKDM. Elten har modtaget Sonnings Talentpris, Gladsaxe Musikpris og P2’s talentpris.

Koncerten er muliggjort med støtte fra Den Klassiske Slagtøjsfond.

 

JAMBOREE 2021 – Kammermusik i John’s Hall
05.08 -06.08.21

JAMBOREE er en tilbagevendende begivenhed på Kirsten Kjærs Museum, som i år afholdes for 21. gang.  Vi er meget stolte over at kunne præsentere et program med disse helt fantastiske musikere:

Oscar Perks, violin (UK)
Sigrun Edvaldsdottir, violin (ISL)
Mina Fred, bratsch (SE)
Jonathan Swensen, cello (DK)
Ayaka Shigeno, piano (JPN)
Stefan Fred, harmonium (SE)

KONCERT 1 
Haydn: Op. 74 no. 3: “Rider” (Sigrun, Oscar, Mina, Jonathan) 
Brustad: Duo for violin and viola (Sigrun, Mina)
Gade: Piano trio op. 42 (Oscar, Ayaka, Jonathan)

KONCERT 2
Handel: Sonata for two violins in E major, HWV 394 (Oscar, Sigrun, Ayaka) 
Schnittke: string trio (Sigrun, Mina, Jonathan)
Mozart: String Quartet K. 465 “Dissonance” (Oscar, Sigrun, Mina, Jonathan)

KONCERT 3
Dvorak: Bagatelles for 2 violins, cello and harmonium op. 47 (Oscar, Sigrun, Jonathan, Stefan) 
Stockhausen selection à la Mina (everyone) 
Schumann Piano quintet, op. 44 (Sigrun, Oscar, Mina Jonathan, Ayaka)

OF ALL ITS PARTS: FROM DARKNESS 26.06.21

Of All Its Parts: From Darkness er et koreografisk værk af den prisvindende danske duo two-women-machine-show (premiere feb. 2020), som undersøger den kvindelige fantasis kapaciteter og udtryk. På scenen møder vi to figurer, der gennem hele værket opfører en uophørlig kavalkade af mulige karakterer og billeder, men også abstraktion og undertiden kaos. De to figures dans holder aldrig op med at bevæge sig og dermed undslipper de at lade sig fange i nogen bestemt definition. I kraft af værkets vedvarende udvikling trækker figurernes ustoppelige aktivitet stykket ind i en overordnet tilstand af transformation.

Kreditering:
Koreografi og udførelse: two-women-machine-show
Lyd: S. Rieser
Kostumer og scenografisk design: KASPERSOPHIE
Grafik (partitur og plakat): Sam Moore
Produktion: Gry Raaby
Administration: Projektcentret
I residens: CORPUS – Det Kongelige Teater (DK), Aaben Dans (DK), MARC – Milvus Artistic Research Center (SE), MDT (SE)
Co-produktion: Dansehallerne & MDT
Støttet af: Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, William Demant Fonden, Knud Højgaards Fond

MARIMBA KONCERT 15.05.21

Anders Elten præsenterer et alsidigt program med både originalmusik og transskriptioner, heriblandt en uropførelse af den danske komponist Benjamin de Murashkins firsatsede “Suite for Marimba” (2021) samt musik af J. S. Bach, L. H. Stevens, N. Paganini og Pius Cheung.

LIVE STREAM JAZZ 19.03.21

For første gang nogensinde præsenterer Kirsten Kjærs Museum en livestream-støttekoncert.

Medvirkende:

  • Vokal, Karmen Rõivassepp
  • Klaver, Calle Brickman
  • Bas, Matthias Flemming Petri
  • Trommer, Andreas Fryland

Livevideo: @kehletvideo

SE LIVEVIDEO

ATLAS - In Concert

"Lar Lar I wir sind" - performativ dans

"Lar Lar I wir sind", Victoria Hauke

MIRA KVARTETTEN

JORDENS TONER ENSEMBLE

MUSIKALSK FOREDRAG og RELEASE

"DIMMA - a tribute to Jan Johansson"